Кокаин ефект

Преглед на съдържанието

Кокаин е вид дрога, класифициран като стимуланс. Той се добива чрез екстракция от листата на растението кока, наричано още Erithroxylon coca Lam. То се отглежда в Андския регион на Южна Америка. Кокаин може да се консумира под формата на прах, който основно се инхалира или инжектира (интравенозно). Също така може да се намери и консумира под формата на крек кокаин, който се въвежда в организма чрез пушене. Кокаин ефект може да бъде разрушителен за здравето и живота на употребяващия го човек.
Множество местни групи в региона на Андите векове наред са жували листа от кока, за да постигнат лек стимулиращ ефект и едновременно да намалят чувството на глад. Този традиционен начин на употреба на кока продължава и до ден днешен.
Учените изолираха кокаин от листата на кока през 1850-те години и продължиха до началото на 20-ти век. Този така наречен „чудодеен лек“ можеше да се намери в много таблетки и популярни тоници, включително и в кока-кола.

Екстрактът от листа се обработва, за да се произведат три различни форми на кокаин:
1. Кокаин хидрохлорид – фин бял прах с горчив вкус. Често се смесва с други вещества като лидокаин, талк или захар, за да се разреди.
2. Свободна основа – бял прах, по-чист от кокаин хидрохлорид.
3. Крек – кристали в обхвата от бели или кремави до прозрачни с розова или жълта нюанси. Може да съдържа замърсявания.
Беше легален до 1914 г., когато американското правителство го забрани чрез Закона за наркотиците на Харисън.
Класифициран е като вещество от клас II. Това означава, че федералното правителство е установило, че веществото има потенциал за злоупотреба и предизвиква зависимост. Освен това, позволена е медицинска употреба. Този препарат може да бъде предписан за ограничено приложение като локален анестетик.
Kокаин ефект бива различен. Въпреки че има и своя медицинска цел, нежеланите кокаин ефекти могат да бъдат фатални. Кокаин ефект върху хората може да бъде толкова разрушителен, че лицето може да загуби живота си.

Какви видове кокаин ефект има?

Кокаин ефект често е лесно забележим, тъй като този стимулант оказва силно влияние върху целия организъм на човека, който го консумира.

Кокаинът е известен и под други имена. Най-популярните са: coke, crack, nose candy, snow, white lady, tut, charlie, white dust или star dust.

Кокаиновият хидрохлорид най-често се приема чрез смъркане. Може да се инжектира и във вена и да се втрива във венците. Крек кокаинът се консумира главно чрез пушене. Независимо от начина, по който тази дрога е въведена в тялото, кокаин ефект има еднакво силно въздействие. Ако се чудите какви ефекти има кокаинът, можете да наблюдавате непосредствените и косвените ефекти на кокаина.

Няма безопасен начин за употреба на наркотиците. Консумацията на всеки стимулант винаги носи със себе си известен риск.
Кокаинът е наркотик, който има силен и лесно забележим ефект върху целия човешки организъм. Кокаин ефект е видим както върху тялото, така и върху психиката на човека, който го употребява.

Кокаин ефект се забелязва върху кожата, в очите, върху зъбите, но също така и върху мозъка и в поведението на зависимите от кокаин. В зависимост от това дали кокаинът се употребява чрез смъркане, интравенозно или чрез пушене, кокаин ефект се различава. Въпреки това е сигурно, че кокаин ефект, във всеки случай, е лесно забележим.

Освен това има разлика, известна като краткосрочени и дългосрочен кокаин ефект. Когато говорим за краткосрочно, имаме предвид консумацията на кокаин в краткосрочен план и какъв ефект има този стимулант върху тялото. При продължителна консумация кокаин ефект бива различен и много по-сериозен за здравето на човек, който е зависим от кокаин.

Страничните ефекти на кокаина трябва да се приемат сериозно. Независимо дали става въпрос за краткосрочни или дългосрочни ефекти, лечението е необходимо и терапията трябва да започне възможно най-скоро.

Кокаин ефект при пушене - Колко различни са те в сравнение с ефектите от назалната консумация?

Следователно, кокаинът е наркотик, който може да бъде приет в тялото чрез смъркане, пушене или интравенозно инжектиране. Кокаин ефект се различава в зависимост от избрания начин на консумация и колко бързо веществото ще навлезе в кръвния поток. Кокаин ефект при пушене се различава в сравнение с това, когато се консумира чрез смъркане или интравенозно.

Националният институт за злоупотреба с наркотици посочва, че различните методи за употреба на кокаин могат да имат различни последици за тялото.

Кокаинът най-често се консумира чрез смъркане. Преди зависимите да могат да пушат кокаин, той трябва да бъде превърнат в крек. Така наречената „свободна база“ е термин в химията, който се отнася до структурата на алкалоидно химично съединение като кокаин или никотин. Превръщането на кокаина в свободна база означава, че той се превръща от киселинна форма в аминна форма. Въпреки че всичко това звучи като сложна химия, превръщането на кокаина в свободна база се извършва през цялото време от дилъри и употребяващи наркотици.

Крекът и кокаинът са по същност едно и също лекарство в различни форми. Те създават същите стимулиращи ефекти върху тялото. Разликата между тези две форми на стимуланта засяга основно начина, по който кокаинът навлиза в тялото. Когато се смърка, крекът ще отнеме повече време, за да достигне кръвта, отколкото когато се пуши. Поради тази причина крекът обикновено се пуши, за да се получи по-бързо максимумът.

Следователно, кокаин ефект при пушене е, че кокаинът засяга мозъка по-бързо. Когато кокаинът се пуши, той отива директно в белите дробове, за да бъде наситен с кислород. След това наситената с кислород кръв може да отиде директно от белите дробове към сърцето и мозъка. Тъй като в тази форма кокаинът е по-концентриран, интензивността се увеличава. Това допълнително допринася за създаването на кокаинова зависимост.

Видове кокаин ефект при пушене са:

Имайте предвид, че няма безопасен метод за употреба на кокаин. Лечението на кокаинова зависимост е необходимо, а най-ефективният метод е известен като кокаинова детоксикация.

Какви ефекти има кокаинът?

Чудили ли сте се някога какви ефекти има кокаинът? Ако е така, отговорът е – многобройни негативни ефекти както върху тялото, така и върху съзнанието на кокаинозависимите.

Въпреки че някога е бил използван за медицински цели и въпреки че днес се предписва на пациенти в специални случаи, неконтролираното използване на този стимулант причинява многобройни последствия.

Именно това е една от причините и основната причина това вещество да бъде незаконно, т.е. забранено от закона.
Кокаинът може да причини краткосрочни и дългосрочни отрицателни ефекти.

Кокаин ефект се появява почти веднага след една доза и изчезват в рамките на няколко минути до един час. Малки количества кокаин обикновено карат употребяващия да се чувства еуфоричен, енергичен, приказлив и умствено бодър. Освен това, зависимият от кокаин е свръхчувствителен към външни стимули, т.е. те са чувствителни към зрението, звука и докосването. Някои употребяващи откриват, че кокаинът им помага да изпълняват прости физически и интелектуални задачи по-бързо, докато други изпитват обратния ефект.

Кокаин ефект, когато зависимият се чувства еуфоричен, може да продължава по-кратко или по-дълго в зависимост от начина на приемане. Колкото по-бързо се усвоява кокаинът, толкова по-интензивен е резултатът, но продължителността на ефектите е по-кратка. Смъркането на кокаин води до сравнително бавно начало на ефектите, но те могат да продължат от 15 до 30 минути. За разлика от това, пушенето на кокаин е незабавно, но може да продължи само 5 до 10 минути.

Краткосрочният кокаин ефект причинява свиване на кръвоносните съдове, разширяване на зениците и повишаване на телесната температура, сърдечната честота и кръвното налягане. Големите количества кокаин могат да увеличат ефектите върху употребяващия, но също така могат да доведат до странно, хаотично и насилствено поведение. Някои употребяващи кокаин съобщават, че се чувстват неспокойни, раздразнителни, тревожни, паникьосани и параноични. Зависимите могат също да изпитат треперене, замаяност и мускулни спазми.

Дългосрочен кокаин ефект

Ако човек консумира кокаин продължава да се връща към него, се появява дългосрочен кокаин ефект. Той се проявява както физически, така и психически. При честа употреба на кокаин мозъкът започва да се адаптира, така че чувството за „награда“ става по-малко чувствително. Същевременно стресовите тригери стават по-чувствителни, което води до повишено неудовлетворение и негативно настроение, когато не се консумира кокаин.

При редовна употреба на кокаин може да се развие толерантност. Следователно са необходими по-големи дози и/или по-честа употреба на кокаин, за да се постигне същото ниво на удовлетворение, както при изходното ниво. Едновременно, зависимите от кокаин могат да развият състояние, при което е необходима по-малка доза кокаин, за да предизвика безпокойство, конвулсии и други странични ефекти. Ако зависимият развие толерантност, рискът от предозиране с кокаин е по-голям.

Дългосрочният кокаин ефект също включва повишена раздразнителност, чувство на безпокойство, пристъпи на паника, параноя и дори пълна психоза. В тези състояния зависимият губи връзка с реалността и изпитва халюцинации.

Неблагоприятният кокаин ефект възниква и поради специфични начини на употреба. Редовното смъркане на кокаин може да доведе до загуба на обоняние, кървене от носа, проблеми с преглъщането, дрезгав глас и цялостно дразнене на носната преграда. Това допълнително води до хронично възпаление и хрема. Пушенето на крек кокаин уврежда белите дробове и може да до астма или да я влоши. Зависимите, които инжектират кокаин, са изложени на риск от заразяване с инфекциозни заболявания като ХИВ и хепатит С. Освен това, кокаин ефект, по време на които зависимият има алергични реакции, често се случва. В тежки случаи настъпва и смърт.

Кокаинът намалява притока на кръв в стомашно-чревния тракт, а кокаин ефект значително се отразява върху сърцето и сърдечно-съдовата система. Дългосрочният кокаин ефект се изразява и в повишен риск от инсулт, както и възпаление на сърдечния мускул.
Чести са и мозъчните кръвоизливи, болестта на Паркинсон и увреждането на когнитивните функции.

Как се проявява кокаин ефект?

Кокаин ефект винаги е отрицателен, както върху тялото, така и върху ума на употребяващия. Сериозни медицински усложнения могат да възникнат в резултат на употреба на кокаин.

Едни от най-често срещаните са сърдечно-съдовите заболявания, които включват нарушения на сърдечния ритъм и инфаркти. Също така, неврологичните странични ефекти са чести, включително главоболие, гърчове, инсулт и дори кома.

Освен това често се срещат стомашно-чревни усложнения, които включват стомашна болка и гадене. В редки случаи може да настъпи внезапна смърт по време на първата употреба на кокаин или след това. Смъртните случаи, свързани с кокаин, често са резултат от сърдечен арест или инфаркт.

Много кокаинозависими употребяват и алкохол и тази комбинация може да бъде особено опасна. Двете вещества реагират и произвеждат кокаетилен, който може да увеличи токсичните ефекти на кокаина и алкохола върху сърцето.

Комбинацията от кокаин и хероин също е много опасна. Употребяващите кокаин комбинират тези вещества, тъй като стимулиращият кокаин ефект се компенсира от седативния ефект на хероина. Това, обаче, може да доведе до приемане на висока доза хероин, без зависимият дори да го осъзнава. Тъй като кокаин ефект изчезват по-бързо, това може да доведе до предозиране с хероин, при което дишането на зависимия се забавя или спира драматично. Обикновено има фатален изход.

Странични ефекти на кокаина - Как да разпознаем кокаинозависимия?

Когато се каже, че някой е зависим от кокаин, това означава, че е пристрастен към много мощен наркотик. Страничните ефекти на кокаина са многобройни, но понякога идентифицирането на начините, по които зависимият от кокаин ще прояви симптоми на употреба, може да бъде предизвикателство.

Когато човек консумира кокаин, това първо се отразява на настроението му.

Кокаин ефект върху хората е такъв, че те показват:

Освен това, кокаин ефект ще бъде лесно очевиден при употребяващия кокаин. Той ще бъде:

Физическите кокаин ефекти са много чести и попадат в категорията на дългосрочните кокаин ефекти:

Най-честите психологически негативни кокаин ефекти са:

Страничните кокаин ефекти могат да изчезнат бързо, ако се приложи кокаинова детоксикация. Това включва цялостно изчистване на организма от стимуланти по съвременни, ефективни и сертифицирани методи. Също така, пациентът е под постоянното наблюдение на професионален медицински персонал и лекари, които имат десетилетия опит в работата с пациенти, зависими от кокаин.

Ефектът от употребата на кокаин

- Кокаин ефекти върху очите

Кокаин ефекти върху очите са изключително лесни за разпознаване и забелязване. Ако човек редовно употребява кокаин, той ще развие отличителен поглед на очите, който е толкова специфичен, че е наречен „кокаинови очи„.

Кокаиновите очи са очи с изключително разширени зеници, което създава илюзията, че очите са по-големи от нормалното. Освен това склерата може да бъде червеникава, кървава и дори жълта в зависимост от други медицински състояния на зависимия.

Защо кокаинът разширява зениците?

Употребата на кокаин освобождава хормон от надбъбречните жлези, норепинефрин, който е отговорен за разширяването на зениците. Кокаинът блокира обратното усвояване на този хормон, което води до повишаване на нивото му в кръвта и то да остава високо. Зениците ще се разширят след прием на кокаин и ще останат разширени за около 30 минути след това. Въпреки това зависимите от кокаин, които приемат кокаин често, рискуват очите им да останат в почти постоянно разширение. Това явление се нарича още „кокаинови зеници„.

Разширяването на зениците позволява повече светлина да навлезе в окото и в резултат на това може да направи очите невероятно чувствителни към светлина. Не е необичайно да видите хора, употребяващи високи дози кокаин, носещи слънчеви очила, дори на закрито.

Кокаин ефекти върху очите

Кокаин ефекти върху очите не се отразяват само върху външния вид на очите, но и върху общото здраве.

ЖълтеницаДългосрочните кокаин ефекти, както при много стимулиращи наркотици, могат да причинят сериозни и трайни увреждания на бъбреците и черния дроб. Проблемите с черния дроб и бъбреците могат да причинят жълтеница. Жълтеницата е състояние, при което кожата и бялото на очите стават жълтеникави, а понякога дори зеленикави.

Нистагъм – Състояние, при което човек има повтарящи се и неконтролирани бързи движения на очите във всички посоки. Това движение на очите може да бъде много неудобно. Проблемът възниква поради увреждане на мозъка, причинено от кокаина.

Глаукома – Възниква в резултат на повишено очно налягане, което с времето уврежда зрителния нерв. Кокаинът предизвиква повишаване на кръвното налягане и сърдечната честота, което от своя страна може да доведе до повишаване на очното налягане. С течение на времето глаукомата може да доведе до значителна загуба на зрение или слепота.

Кървави очиКокаин ефектите се отразяват и в разширяването на кръвоносните съдове в тялото, включително кръвоносните съдове в очите. Това може да доведе до червени или кръвясали очи. Това явление причинява силна болка в окото и повишава чувствителността към светлина.

Ефекти върху роговицата – Пушенето или смъркането на кокаин може да доведе до състояние, наречено „напукване на роговицата“. Това е синдром, чиято тежест може да варира от лека до тежка и може да доведе до тежки инфекциозни очни язви.

Улцерозен кератит – Състояние, причинено от пушене на крек кокаин. Язвата на роговицата е перфорация на тъканта на роговицата, често свързана с възпаление на роговицата, предизвикано от кокаин.

Ефекти върху ретинатаОтрицателните кокаин ефекти върху ретината включват атрофия на вътрешните слоеве на ретината, което може да доведе до загуба на зрение, кръвоизлив в стъкловидното тяло и отлепване на ретината. С течение на времето може да се развие състояние, известно като ретинопатия.

- Кокаин ефекти върху зъбите

Кокаинът може да увреди всяка част от тялото, така че съответно съществуват и кокаин ефекти върху зъбите. Честите ефекти на крек кокаина върху зъбите включват редица аномалии.

Кокаин ефекти върху зъбите първо се отразяват в ерозията на емайла. Това е един от най-честите ефекти от пушенето на крек кокаин. Отнася се до загуба на зъбния емайл, причинена от често излагане на киселина. Зъбният емайл съдържа най-много минерали в човешкото тяло. Кокаинът на прах е сол (хидрохлорид), която е много кисела. Когато кокаинът се поглъща, яде или пуши, неговата киселинност се смесва с киселинността на слюнката и износва зъбния емайл.

Перфорация на небцето – известно е, че като стимулант кокаинът свива кръвоносните съдове. След това идва до намаляване на доставката на кислород до органите, което може да доведе до клетъчна смърт (клетъчна некроза). Когато се смърка, кокаинът кара клетките на носния проход да се свиват, перфорирайки (причинявайки дупка) носната преграда и околната тъкан. Хрущялът и тъканта, които поддържат носа, също могат да се деформират, поради което много зависими имат проблеми с носа. Дупките в носната кухина могат да причинят хрипове и проблеми с дишането. Освен това смъркането на кокаин не само може да увреди носа, но и да причини перфорация на небцето. Това са мощните кокаин ефекти върху носа. Това може да затрудни преглъщането, храненето и говоренето.

Бруксизмът се отнася до несъзнателното скърцане и стискане на зъби и челюст. Стискането на челюстта износва зъбната повърхност и причинява увреждане. Зъбите могат да се напукат или да се развалят близо до венците.

Сухотата в устата, известна като ксеростомия, се причинява от намалено производство и поток на слюнка, което може да доведе до заболяване на венците, кариес и ерозия на емайла. Без слюнка плака и зъбен камък могат да се натрупат върху венците, причинявайки заболяване на венците и увеличавайки риска от кариес.

Пародонтитът е вид заболяване на венците, което причинява възпаление на пародонталната тъкан. Когато кокаинът се втрие във венците, пародонталната тъкан се възпалява, което води до реабсорбция на алвеоларната кост. Увреждането на зъбите с кокаин включва отдръпване на венците и пародонталната тъкан.

- Кокаин ефекти върху мозъка

Кокаин ефекти върху мозъка се проявяват дори ако този стимулант се използва само няколко пъти. Увреждането на мозъка може да причини пристрастяване, заболяване, което включва безкрайни вериги от редуващи се системи за възнаграждение и допамин.

Кокаин ефекти върху настроението, емоциите и психичното здраве

Както свободната основа (крек), така и кокаин на прах могат да причинят дългосрочно увреждане на мозъка, което първо се проявява като промени в настроението или емоционални смущения. Тъй като кокаин влияе пряко върху допамина, който се реабсорбира от невроните, един от симптомите на употребата на кокаин е депресията.

Други сериозни дългосрочни кокаин ефекти върху мозъка включват:

Хората, които имат потенциал да развият психоза или шизофрения, са по-склонни да развият това състояние, ако употребяват кокаин. Кокаин повишава хормона на стреса (кортизол), който от своя страна може трайно да повиши кръвното налягане, увреждайки сърдечно-съдовата система. Дори ако човек не развие психоза или параноя, той може да развие тревожност, панически разстройства или проблеми с агресията.

Поради консумацията на кокаин се виждат физически промени в мозъка. Един от най-сериозните дългосрочни кокаин ефекти е увреждането на сърдечно-съдовата система. Това може да доведе до увреждане на много други органи, включително мозъка.

Ако вените и артериите са увредени, това може да доведе до хронично главоболие, тъй като притока на кръв към мозъка е ограничен. Това увреждане може също да причини образуване на кръвни съсиреци, което може допълнително да причини инсулт. Кокаин също така причинява намаляване на глюкозата в много части на мозъка, което предполага, че невроните не функционират правилно или започват да умират.

Скорошно проучване, проведено в университета в Кеймбридж, изследва стареенето на мозъка при хора, които злоупотребяват с кокаин, и тези, които не употребяват наркотика. Установено е, че средният мозък обикновено губи 1,69 милилитра сиво вещество на година. Въпреки това, хората, които злоупотребяват с кокаин или които в момента са били пристрастени към кокаин, са имали двойно по-голяма загуба на сиво вещество, средно 3,08 милилитра на година.

Друго проучване, проведено от университета Джон Хопкинс, установи, че кокаин може да предизвика така наречените канибални клетки. Проучване описва кокаин, предизвикващ автофагия в неврони при мишки. Това е процес, при който клетките се самоизяждат отвътре навън.

- Кокаин ефекти върху кожата

Въпреки че кокаин ефекти първо ще засегнат вътрешните органи, тъй като кожата е най-големият орган в човешкото тяло, кокаин ефекти върху кожата също са неизбежни.

От различни възпаления до появата на язви, зачервяване до дори гниене на кожата, този важен орган, който защитава вътрешността на тялото, може бавно да започне да се влошава поради консумацията на кокаин.

Кокаин ефекти върху кожата варират в зависимост от различни фактори. Как се консумира кокаин и дори поради други нездравословни навици на зависимите. Лошото хранене, липсата на хигиена и недостатъчният сън също се отразяват върху кожата на зависимите.

Кокаин засяга редица телесни функции, от сърдечната честота до кръвното налягане и честотата на дишане. Влиянието му върху вътрешното функциониране на органите може да допринесе за кожни проблеми, водещи до увреждане и дори гниене на кожата.

Честите кокаин ефекти върху кожата включват:

Кокаин причинява психоза, по време на която зависимите изпитват халюцинации. Пристрастените са склонни да се чешат по време на това преживяване и често се случват инфекции.

Освен това, както беше описано по-горе, кокаинът причинява стесняване на кръвоносните съдове и това явление има много негативен ефект върху кожата, тъй като до клетките не достига достатъчно кръв и кислород.

Страничните кокаин ефекти се проявяват и поради веществото, което кокаинът съдържа – левамизол. Тази съставка причинява неутропения (нисък брой бели кръвни клетки), агранулоцитоза, васкулит (възпаление на кръвоносните съдове) и кожна некроза (клетъчна смърт).

- Кокаин ефекти върху тялото

Кокаин ефекти са опасни за всеки, който го употребява, независимо от възрастта и здравословното му състояние. Кокаин ефекти върху тялото се отразяват наистина върху всяка част от тялото на употребяващия.

Кокаин влияе на тялото по различни начини, дори ако се консумира това, което може да се счита за малко количество. Кокаинът става по-вреден при по-честа употреба. С течение на времето, когато употребата на кокаин се превърне в пристрастяване, могат да се проявят многобройни кокаин ефекти върху тялото. Увреждането може да се разпространи в сърцето, дишането, стомаха и други области.

Кокаин ефекти се отразяват първо върху носа на зависимия. Появяват се кървене, дрезгав глас, дразнене, хрема, загуба на обоняние… С течение на времето хрущялът ерозира и деформира носа поради стесняване на притока на кръв към преградата.

Веднага след консумацията на кокаин се наблюдава повишаване на сърдечната честота и кръвното налягане. Кръвоносните съдове в сърцето се стесняват, така че сърцето трябва да работи по-усилено. Съществува риск от инфаркт. Също така, кокаинът причинява появата на кръвни съсиреци, които могат да доведат до инфаркт, белодробна емболия, венозна тромбоза.

Един от краткосрочните кокаин ефекти е гаденето и загубата на апетит. Това може бързо да се развие в стомашна болка. Кокаинът ограничава притока на кръв към стомаха и червата, което може да причини язви в лигавицата. Честата консумация на кокаин води до възпаление на дебелото черво.

В допълнение, кокаин ефекти са разпознаваеми при дишане и водят до трайно увреждане на белите дробове, астма и други подобни.

Кокаин засяга мозъка веднага след консумация. Едно от първите неща, които потребителят изпитва, е силното чувство на опиянение. С течение на времето този стимул ще засегне различни полукълба на мозъка, често причинявайки необратими увреждания, сериозни здравословни усложнения и дори смърт.

Кокаин също влияе психологически по различни начини и с течение на времето може да причини или да влоши всяко друго психично разстройство.

Освен това повишените нива на допамин в мозъка не само предизвикват прилив на удоволствие, но и прилив на енергия.

Колко дълго продължават кокаин ефекти?

Колко дълго продължават кокаин ефекти зависи преди всичко от начина, по който се консумира това лекарство. Без значение как зависимият е консумирал кокаин, кокаин ефекти са неизбежни и изключително опасни за здравето и живота.

Кокаин ефекти и тяхната продължителност зависят от няколко фактора. Въпреки това, кокаин ефекти върху хората обикновено са видими в рамките на 15 до 30 минути. Някои пристрастени могат да имат дълготраен ефект часове след консумация, а ефектите на „трезво“ могат да продължат и няколко дни.

Кокаин ефекти обикновено идват силно и бързо. Точно поради тази причина кокаинът има висок потенциал за пристрастяване, въпреки сравнително краткосрочните си ефекти.

Кокаин ефекти върху поведението в зависимост от метода на консумация:

Кокаин ефекти, обаче, не са еднакви за всички. Някои хора могат да получат дълготраен ефект до 4 часа. Колко кокаин е употребил човек и дали е смесил кокаин с други вещества също може да повлияе колко дълго траят кокаин ефекти върху хората

Колко време трябва да мине след консумация, за да се усетят кокаин ефекти?

Зависи как се приема в организма. Колкото по-бързо дадено вещество навлезе в кръвта ви, толкова по-бързо ще настъпят неговите ефекти.

Отвикване от кокаина е необходимо, тъй като кокаин ефекти могат да бъдат пагубни за здравето и живота на зависимия.

Детоксикация от кокаин е най-надеждният и ефективен начин за лечение на кокаинова зависимост.

Детоксикация от кокаин се извършва чрез инфузия. Пациентите, които са решили да се откажат от кокаина веднъж завинаги, получават ежедневна инфузия, състояща се от витаминни комплекси и аминокиселини. Тези вещества подпомагат детоксикация от кокаин и пречистват тялото от вредни вещества.

Клиника MedTiM“ от Сърбия, под непрекъснатото наблюдение на специалисти и опитни лекари, провежда безопасна, проверена и абсолютно безопасна детоксикация от кокаин.

Клиника за детоксикация от наркотици - С "MedTiM" можете да промените напълно живота си за само две седмици!

Клиника за детоксикация от наркотициMedTiM“ обединява екип от първокласни лекари, анестезиолози и друг медицински персонал, които успешно детоксикират от кокаин и лекуват зависимости. Лечението в клиника „MedTiM“ е с продължителност от 14 до 21 дни. Ние използваме модерни, модерни и иновативни лечебни програми, които предоставят дългосрочни резултати.

След диагностициране на състоянието на пациента, нашите лекари съставят индивидуален план за лечение. Кокаинова детоксикация е първата стъпка към възстановяването.

Особено предимство е, че в края на лечението на физическата и психологическата зависимост пациентите получават инжекции, които значително намаляват желанието за повторна консумация на вредни вещества.

За свобода, за живот без оковите на дрогата!

Само след две седмици, прекарани в клиниката „MedTiМ„, пациентът ще възвърне жизнеността, която е имал преди проблема със зависимостта. Апетитът му ще се нормализира, а качеството на съня му ще се подобри драстично. Безопасен и естествен детокс от кокаин ще накара производството на ендорфини и допамин да се нормализират, тоест те ще започнат да се произвеждат естествено. Всички кокаин ефекти ще изчезнат.

Можете да прочетете цялата информация за терапията и съвременните методи на лечение на нашия сайт или да се свържете с нас по всяко време.

След конструктивни терапии с психотерапевти, психиатри и психолози на клиника „MedTiM„, пациентът ще възстанови отношенията на уважение към себе си и тялото си.

Нашият екип помага на хората не само да се откажат от лошите навици, но и да създадат нови, да намерят радост в здравословните неща.

Вратата на клиника „MedTiM“ са винаги отворени за всеки, който има нужда от помощ. В съответствие с вашите желания и нужди предлагаме както групови, така и индивидуални терапии. В същото време оказваме подкрепа на семейството и приятелите на човек, който е придобил зависимост.

Ние знаем, че можем да накараме Вас или Ваш близък да поемете живота в свои ръце. За да започнете да живеете отново без оковите на пристрастяването, свободни както никога досега!

Консултациите в клиника „MedTiM“ са безплатни и можете да ни потърсите по всяко време.

Винаги е подходящото време за свободен живот!

Център за лечение на зависимости “MedTiМ”

Работно време:

Работно време и приемане на пациенти
всеки ден в периода 00-24 ч.

Научете всичко за зависимостите
и други психични проблеми