Лечение на канабисова зависимост

Преглед на съдържанието

Въпреки че мнозина причисляват марихуаната към групата на по-леките наркотици, трябва да знаете, че това е една от най-големите заблуди, тъй като всички наркотици са тежки. Това психоактивно вещество причинява множество вредни последици за физическото, психическото и социалното здраве на потребителя. Най-голямата и в същото време най-опасната последица от употребата на този наркотик е зависимостта от марихуаната, поради което определено е необходимо да се лекува зависимостта от марихуаната. 

Всичко започва с марихуаната. Много потребители на други психоактивни вещества, като хероин или кокаин, започнаха да използват марихуана. За съжаление, младите хора започват да консумират от много ранна възраст, още в тийнейджърските си години. Изчислено е, че повече от 50% от всички възрастни са започнали да употребяват марихуана преди 18-годишна възраст.

Лечението на зависимостта от марихуана в началото на консумацията е най-голямото предизвикателство, тъй като човекът вярва, че няма проблем. Но реалността е друга, защото тревата е коварна болест.

Канабисова зависимост - какво е марихуана?

Марихуаната е името на индийския коноп (Cannabis) и принадлежи към групата на канабиноидите. Много хора се чудят как изглежда марихуаната? Тя е растение, което расте в тропическите райони. Листата на растението, както и цветовете, могат да се пушат или да се приготвят като чай, а смолата на растението е по-силна и се нарича хашиш. 

Тетрахидроканабинолът, по-известен като THC, е психоактивно вещество, намиращо се в индийския коноп, по-известен като марихуана. И именно THC е отговорен за зависимосста от марихуаната.

Когато марихуаната се използва като цигара, THC преминава през белите дробове в кръвния поток, където се транспортира до мозъка и други органи. Когато достигне до мозъка, той се свързва с рецепторите на нервните клетки в частите на мозъка, отговорни за концентрацията, координацията, паметта, мисленето, удоволствието и емоциите. Това е причината за „високия“ ефект, който марихуаната предизвиква.

Какви са признаците и симптомите на употребата на марихуана?

Следователно марихуаната е наркотик, който води до зависимост и проблеми. Това психоактивно вещество е вредно и опасно за психическото и физическото здраве, тъй като съчетава ефектите на различни категории наркотици като алкохол, транквиланти или халюциногенни наркотици. 

Друго име за зависимостта от марихуана е пристрастяването към плевелите или разстройството при употребата на канабис. Когато човек продължава да консумира марихуана, въпреки всички вредни ефекти, които този наркотик причинява, тогава можем да кажем, че той е зависим от марихуана.

Тук обаче възниква основният въпрос – как да разпознаем зависимия от марихуана? Тоест какви са симптомите на консумация на марихуана и пристрастяване към този наркотик:

С нашата помощ и иновативни методи за отвикване от марихуаната, пристрастяването към марихуаната ще остане в миналото.

Върнете живота си на правилния път

Обадете ни се и си насрочете разговор с нашите лекари

Ефекти от канабисовата зависимост - Какви са ефектите от марихуаната?

Изследванията показват, че има няколко фактора, които определят дали някой ще стане зависим от марихуаната. Между другото, те включват генетика, стресиращ и травматичен житейски опит, натиск от връстници и околната среда, малтретиране и пренебрегване в детството и други подобни.

Краткосрочни отрицателни ефекти на марихуаната

Халюцинации, заблуди, нарушена памет и когнитивни функции, променено възприятие за време, променено сетивно възприятие, психоза, паника, пристъпи на паника, ускорен пулс, ускорен пулс, замаяност и гадене, тревожност, пристъпи на смях и страх, напрежение, кървящи очи , дезориентация.

Дългосрочни странични ефекти на марихуаната

Те възникват поради хроничните ефекти и ефекти на марихуаната върху мозъка. Що се отнася до ефектите на марихуаната, при дългосрочна и прекомерна консумация има промени в мозъка, тъй като марихуаната засяга промените в частите на мозъка, които управляват реакцията на стрес, мотивацията и възнаграждението. Марихуаната влияе негативно върху плодовитостта, причинява повишено кръвно налягане, световъртеж, емоционална тъпота, тревожност.

В допълнение, дългосрочните последици от марихуаната включват: намаляване на IQ, депресия, увреждане на паметта, хронични психози, шизофрения, суицидни мисли и поведение, значително намалена способност за изпълнение на работни задачи. 

Когато спрете да използвате марихуана, се появяват симптоми на абстинентна криза. Тези симптоми включват, но не се ограничават до раздразнителност, безсъние, безпокойство, депресия, липса на апетит…

Лечение на канабисова зависимост - Медицинско лечение за 14 дни

се отърват от марихуаната“ или „какво е необходимо, за да спрат да пушат марихуана“. След това започват да търсят помощ. Лечението на зависимостта от марихуана е възможно в нашия модерен център, където нашият експертен медицински екип постига изключителни резултати.

Или се свържете с нас по имейл отдолу.