Лечение на зависимост от психостимуланти

Преглед на съдържанието

“MedTiM” процедури, които побеждават зависимостта

Психостимулантите са, освен депресантите и халюциногените, едно от трите психоактивни вещества. Имат стимулиращ ефект върху психомоторната активност на организма. Психостимулантите включват амфетамини и екстази, а синтетичните амфетамини се наричат още метамфетамини.

Основните фармакологични ефекти на психостимулантите са:

В допълнение, те имат периферен симпатикомиметичен ефект. Това означава, че употребата на психостимуланти води до повишаване на кръвното налягане и инхибиране на стомашно-чревния мотилитет. Характерното за психостимулаторите е, че се усвояват много бързо от стомашно-чревния тракт. С други думи, те преминават напълно свободно през кръвно-мозъчната бариера и след това се изхвърлят от тялото чрез урината в непроменено състояние. 

Злоупотребата и натрапчивата употреба на психостимуланти причинява физическа и психологическа зависимост от тези психоактивни вещества. Психостимулантите изтласкват активността на тялото до границите на издръжливост, като напълно неутрализират чувството на глад и умора.

Върнете живота си на правилния път

Обадете ни се и си насрочете разговор с нашите лекари

Ефекти и последствия от злоупотребата с амфетамини

Употребата на психостимуланти, т.е. амфетамини, има определени психологически и физически ефекти върху човека.

Психически последици от употребата на амфетамин:

Физически последици от употребата на амфетамин:

Зависимост от амфетамини - Обърнете нов лист в живота!

Амфетамините създават физическа и психологическа зависимост чрез дългосрочна, хронична и компулсивна употреба. 

След продължителна употреба организмът създава определена толерантност, така че човек увеличава дозата, за да постигне същия ефект като преди. По този начин амфетамините се превръщат в необходима субстанция в човешкото тяло за нормално функциониране.

Човек, който приема амфетамини за дълъг период от време, може да развие амфетаминова психоза (психично разстройство, подобно на параноидна шизофрения), което се проявява чрез налудности, халюцинации, илюзии и параноя. Това е много опасна и рискова ситуация, тъй като човекът е склонен към насилие в тези моменти.

Медицинското лечение за лечение на зависимост от психостимуланти е с продължителност 14 дни

Световно признатите и доказани методи в нашата клиника, когато става въпрос за лечение на зависимостта от психостимуланти, ще ви помогнат да се освободите от оковите на това заболяване и да продължите нормален живот.

Или се свържете с нас по имейл отдолу.