Бърза опиатна детоксикация - Процедура UROD

Как UROD (бърза опиатна детоксикация) помага на пациента да премине през безболезнения процес на пречистване от опиатите?

Хората, които са хронични потребители, са изправени пред предизвикателство, когато се опитват да преодолеят своята зависимост. Физическата криза, причинена от дефицит на опиати, е неприятна и може да причини изтощителни симптоми. Тежестта на тези симптоми е първото и основно препятствие, което пречи на зависимия да преодолее успешно лошия си навик. Елиминирането на тези вещества е свързано с физически симптоми като трудно дишане, сърцебиене, мускулни крампи, болки в корема, треперене, треска и стомашно-чревни проблеми.

Опиатна детоксикация - Симптоми на абстинентна криза

Интензивността на симптомите представлява първото и основно препятствие, което пречи на зависимия да преодолее успешно процеса на отвикване. Независимо от това, UROD позволява на пациента да премине през бърз, безболезнен процес без никакъв дискомфорт.

Физическите симптоми на абстинентна криза включват, но не се ограничават до:

Психологическите симптоми на абстинентна криза включват, наред с другото:

Тези симптоми стават особено интензивни, когато тялото, вече свикнало с наличието на опиати и психоактивни вещества, изисква нова доза. Всичко това кара употребяващия отново да посегне към наркотиците, за да облекчи всички симптоми на кризата.

СЪВЪРШЕНО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ – НА САМО 10 МИНУТИ ОТ БЕЛГРАД

Центърът “MedTiM” се намира в Нови Бановци, красиво място на брега на река Дунав, което се намира само на 10 минути от Белград, както и от летището „Никола Тесла“. Близостта до магистралата и летището помага на пациентите да стигнат бързо и лесно до нашата болница за лечение на зависимости.

Бърза опиатна детоксикация - Процедура UROD

Лечението на зависимости чрез UROD, като бърза процедура, е по-ефективно решение от амбулаторните програми за лечение на зависимостта от опиати и опиоиди. 

Субституиращите терапии, използвани в някои програми (метадон, субутекс…) се оказаха донякъде неефективни, особено при така наречената домашна детоксикация. Когато се използва в такива случаи, тя може дори да предизвика зависимост и да не осигури пълна защита от болезнените усещания, свързани с абстинентната криза. В тези ситуации, ако употребяващият не може да се справи с предизвикателствата на абстинентната криза, той може бързо да развие зависимост от метадон или да се върне към изходното вещество (хероин).

Класическите програми, които не включват UROD в клиниките за рехабилитация, постигат добри резултати, но все още не са комплектни. Обикновено такива лечения помагат за преодоляване на физически кризи, но не облекчават всички болезнени прояви, свързани с абстинентната криза. Това принуждава потребителите да търсят други възможности за преодоляване на зависимостта си.

Как да премахнем токсините от тялото?
UROD е решението!

Един от най-честите въпроси е: Как да премахнем токсините от тялото на човек? UROD, като ултра-бърза детоксикация на тялото, представлява оптималното решение. 

UROD е показан за зависимост, свързана с употребата на опиати и опиоиди. Това е безболезнен, безопасен и бърз метод. С други думи, елиминира опиоидните рецептори и нормализира нивото на мозъчните предаватели. Общата анестезия се използва, за да може пациентът да получи процедурата без дискомфорт или болка.

Колко време отнема опиатната детоксикация с процедурата UROD?

Процедурата UROD продължава 8 часа. През това време пациентът е постоянно под наблюдението на анестезиолог. Процесът има за цел да изчисти опиатните рецептори от вещества с помощта на Налоксон. Следователно UROD позволява почти пълна детоксикация в рамките на един ден. 

Опиатният антагонист Налоксон има по-добър афинитет към опиатните рецептори от всеки опиат (хероин, метадон или суботекс). Налоксонът се прилага интравенозно по време на процедурата във фиксирана доза.

Обикновено, преди да се препоръча UROD, е необходимо пациентът да премине през серия от диагностични тестове, за да се гарантира, че няма противопоказания. Диагностичните процедури включват кръвни изследвания, електрокардиограма и други мерки за оценка на здравословното състояние на пациента.

Много често е необходимо пациентът да премине две или три процедури от този тип, за да бъде успешна цялата процедура. Понякога една процедура е достатъчна. По време на ултрабързата опиатна процедура пациентите са под постоянно лекарско наблюдение 24 часа в денонощието.

Когато пациентът се събуди, повечето от неприятните и стресиращи симптоми на абстинентната криза изчезват. Останалите симптоми лесно се облекчават с конвенционални лекарства. Понякога е достатъчна само една процедура. Въпреки това, в някои случаи UROD може да се повтори.

Бърза опиатна детоксикация
Защо UROD процедура в нашата клиника?

Пациентите в нашата клиника, благодарение на бързата детоксикация от опиати под анестезия, преодоляват повечето симптоми на абстинентна криза. Това означава, че бързата процедура в център “MedTiM” е безболезнена и безопасна от медицинска гледна точка, защото пациентът избягва всички неприятни симптоми като болка, стрес, тревожност… 

Така процедурата UROD помага на организма да махне опиатите по-бързо и безболезнено. Когато пациентът се събуди от упойка, най-важната и интензивна част от кризата е приключила. В случай, че някои минимални симптоми на отнемане останат след събуждането, тяхната тежест е значително намалена и може лесно да бъде елиминирана с неопиоидни аналгетици.

Подчертахме, че самостоятелното отказване от опиати без медицинска помощ е опасно и рисковано. Страхувайки се от симптомите на кризата, пациентите продължават да употребяват опиати. Ултрабързата опиатна детоксикация на организмаобаче прави целия процес на отвикване поносим – без болка и неприятни симптоми.

Ето защо този бърз метод в нашата клиника е най-ефективният начин не само за избягване на неприятните физически и психически симптоми на абстинентната криза, но и най-доброто решение за лечение на опиатна зависимост.

Бърза опиатна детоксикация
UROD предотвратява риска от връщане в повече от 80% от случаите

След детоксикация пациентът получава лекарства против абстинентна криза и витаминна подкрепа. Те имат за цел да намалят желанието за рецидив и да възстановят здравето на органите, засегнати от злоупотребата с наркотици. Експертите в нашия център потвърждават, че лечението с UROD помага за предотвратяване на риска от рецидив в повече от 80% от случаите. 

Въпреки че UROD е бърз метод, цялостният път към прекратяване на зависимостта към опиати и опиоиди никога не е бърз. Благодарение на прилагането на допълнително амбулаторно лечение успехът на клиника “MedTiM” се увеличава. Позволява пациентите да бъдат наблюдавани една година след изписването им. Освен това помага на всеки пациент да започне и поддържа живот без лекарства и да тръгне по правилния път.
Разбира се, UROD сам по себе си не е магически инструмент за премахване на зависимостта за няколко дни. Необходима е цялостна работа във всички области, включително психотерапията и фармакотерапията.

Освен лечение в клиниката, експертният екип организира и консултации за семейства и хора, които се сблъскват с проблема на зависимостта, депресията и тревожността. Също така за тези, които не са достатъчно мотивирани за лечение или не могат да се лекуват в клиниката.

Ние сме тук, за да ви дадем шанс за нов живот!

Или се свържете с нас по имейл отдолу.