Защо центърът за лечение на зависимости “MedTiM”?

Важно е да имате доверие в избраната от вас клиника за лечение на зависимости. Все пак трябва да се отбележи, че всеки център за детоксикация може да има различни подходи към лечението и че няма универсално решение. Това, което може да е ефективно за един пациент, може да не е за друг, тъй като нуждите от лечение варират според индивида и естеството на зависимостта. 

За да потвърдим надеждността и репутацията на нашата клиника като „най-добрата“ за лечение на зависимости, е изключително важно да предоставим конкретни доказателства за нашите успехи, като проценти на възстановяване, препоръки от доволни пациенти и доказателства за съответствие с индустриалните стандарти и разпоредби.

Освен това е важно да поддържаме високо ниво на прозрачност и етика в нашия подход към лечението, да ви информираме за най-новите разработки в областта на зависимостите и да работим в тясно сътрудничество с квалифицирани здравни специалисти, за да осигурим висококачествено лечение.

Основната цел винаги трябва да бъде да се помогне на хората да преодолеят зависимостта по ефективен и устойчив начин. Нашата клиника вече е доказала способността си да постигне тази цел и има солидна основа, за да бъде считана за една от най-добрите клиники за лечение на зависимости.

“MedTiM” – ценностите над всичко!

На пръв поглед клиниката за лечение на зависимости MedTim се отличава с екстериор, интериор, комфорт, както и медицинско и немедицинско оборудване.
Но достойнствата на центъра за детоксикация “MedTiМ” се основават на тези ценности и иновативен подход за изграждане на отношения на доверие между: клиниката и пациент, лекар и пациент, психолог и пациент, но и специален педагог и пациент.

Какво означава това?

Това означава, че нашата идеология за успешно лечение на зависимости не включва привличане на пациента с обещания за чудодейно лекарство. Нито предлагаме екзотични лечения, които „гарантирано“ решават проблема веднъж завинаги.

Не, не говорим за вълшебно хапче, а за сериозната работа, криеща се зад успешното ни лечение на зависимости.

Основната идея на клиника “MedTiМ” е доверието.

Ако вие или ваш близък имате проблем, свържете се с нас за помощ и ние ще оправдаем доверието ви.

Ключът към успешното функциониране на центъра за лечение на зависимости “MedTiM” е в хората, които работят там. Работим с екип от специалисти с дългогодишен опит в лечението на зависимости. Те са събрани, за да предоставят най-добрата професионална помощ и да оправдаят Вашето доверие. Ще ви дадем възможност да си върнете здравословния живот, където няма място за зависимости.

Доверието не е просто дума, а същността на едно отношение

Отношението може да бъде изпълнено с доверие само когато има взаимно разбиране. Разбирането на лекаря за проблема, за който се обръща пациентът, но също така и за възможностите за лечение. 

От друга страна, има разбиране и приемане от страна на пациента на самия процес на лечение, както и на принципите на успешното лечение. Това означава какво да правите и какво да избягвате, за да постигнете желания резултат, да се предпазите от рецидиви и да знаете как да ги избегнете.

Доверието на първо място

Доверието между пациент и лекар или медицински специалист също е разбиране и приемане на част от отговорността на всяка от гореспоменатите страни. С други думи, това е разделение на отговорността за резултата между клиниката и пациента. Какво означава това?
Това означава, че когато пациентът дойде за лечение, ние разговаряме с него и семейството му и определяме програмата и методите за лечение на зависимостта и крайната цел. 

Нашият медицински екип обяснява на пациента и семейството му какво представлява програмата и какво включва тя. Обясняваме как изглежда диагностиката, какви процедури за детоксикация (ако е необходимо) са включени в програмата, какво е значението на процедурите, анализираме как се чувства пациентът преди и след лечението, какво означава психотерапия, физиотерапия, регенерация, рехабилитация. и как ще изглеждат тези терапии.

Разясняваме подробно всяка медицинска процедура на пациента – какво означава, как се извършва, как се чувства пациентът по време и след процедурата.

И така, ние обясняваме хода на лечението стъпка по стъпка – как изглежда всеки ден от лечението.

Защо правим всичко това? Защото искаме пациентът да разбере какво му се случва, защо се чувства така или иначе. С други думи, искаме пациентът да ни се довери, да има доверие в нашия професионализъм и вяра в успешния краен резултат и възможността за излекуване. И всеки ден доказваме нашия професионализъм, като се борим за резултата на всеки пациент.

Върнете живота си на правилния път

Обадете ни се и си насрочете разговор с нашите лекари

Вратата на нашия център винаги е отворена

При изписване разговаряме с пациента и колегите в лечението и така заедно преценяваме как е преминал първият етап от лечението (фазата на хоспитализация), как се чувства пациентът при изписването, дали е доволен от състоянието си, как оценява резултата от първата фаза. Заедно обобщаваме постигнатото. 

Това е много важен момент, тъй като лечението все още не е приключило, а е завършена само първата му фаза. Преходът към амбулаторна фаза на лечение на зависимости (втора фаза) винаги предполага, че пациентът и неговото семейство поемат отговорност и контрол върху спазването на правилата за лечение и поведение в бъдеще. От този момент нататък клиниката вече не може да контролира пациента на 100%. Ние не можем да контролираме как пациентът приема терапията, как и дали спазва препоръките на психолога, как контактува с психиатъра, как идва на прегледи и т.н. От този момент нататък ходът на лечението е отговорност на пациента и неговите сътрудници в лечението.

Ние обаче никога не губим надежда, защото вярваме в пациента! И това е принципът, който следваме винаги преди и след лечението на всеки пациент! Винаги сме готови да помогнем на пациентите, особено когато им е трудно сами да намерят отговори на своите въпроси. 

За да направите това, трябва само да ни се обадите. Няма нужда, няма причина да криете проблема, ако се появи внезапно, няма нужда да заблуждавате себе си и близките си. Ако близък човек има проблем, достатъчно е да се свърже с нас и да го сподели с нас.

Ние никога не отказваме нашите пациенти, вратата на нашия център е винаги отворена. Заедно винаги ще намерим решение на всеки проблем, колкото и труден да е той. Това е доверието, на което държим.

Доверието е нашият принцип и основен принцип на лечение в нашия център.