Хепатометаболна терапия

Преди да обсъдим хепатометаболната терапия, важно е да разберем значението на черния дроб. Това е уникален и жизненоважен орган на нашето тяло, чиято основна функция е да пречиства тялото от токсини. По-конкретно, основните функции на черния дроб включват:
В случай на недостатъчност или значително намаляване на поне една от основните функции на черния дроб, това може да доведе до смърт.

Хепатометаболна терапия - Основното чернодробно заболяване е хепатитът.

На първо място, това е заболяване, характеризиращо се с остър или хроничен възпалителен процес на черния дроб, който при липса на подходящо лечение или при неправилно лечение неизбежно води до развитие на фиброза, цироза или рак на черния дроб. 

Трябва да се отбележи, че най-честите причинители на хепатит са хепатитни вируси, алкохол, някои лекарства и автоимунни заболявания. Етанолът (алкохолът), както и токсичният продукт от неговия метаболизъм, ацеталдехидът, играят ключова роля в увреждането на черния дроб при компулсивна консумация, тоест злоупотреба с алкохол.

Хепатометаболна терапия - Решение за черния дроб!

Така алкохолът унищожава чернодробните клетки, което неминуемо води до хронично възпаление и прогресивна пролиферация на съединителната тъкан.

Три етапа на развитие на алкохолно увреждане на черния дроб:

Върнете живота си на правилния път

Обадете ни се и си насрочете разговор с нашите лекари

Решението на проблема е хепатометаболната терапия. По-просто казано, това е правилно подбрано лекарство за възстановяване на черния дроб или подпомагане на възстановяването на структурата и нормализиране на функциите на черния дроб. 

Средствата за възстановяване на черния дроб, например след злоупотреба с алкохол, трябва да имат антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, за да предотвратят развитието или прогресията на фиброзата. При избора на лекарства се вземат предвид стадият на заболяването и индивидуалните характеристики на пациента.

Хепатометаболната терапия включва:

Хепатометаболна терапия - Хепатопротектори

Хепатопротекторите са не само лекарства, които подобряват метаболитните процеси, но и нормализират работата на черния дроб, повишават устойчивостта на чернодробните клетки към вредни фактори и активират процесите на регенерация.

Хепатопротекторите действат по следния механизъм:

Хепатометаболна терапия - Детоксикиращи средства

Лечението с тези лекарства има за цел да намали токсичните ефекти на етанола и неговите производни.

Хепатометаболна терапия - Витамини и минерали

Тези микроелементи са необходими за заместване на хранителния дефицит на организма, който често възниква в контекста на алкохолна интоксикация.

Лечение на зависимости

Лечение на зависимост към хероин (опиати)

Индивидуалният подход към пациентите ще ви накара да забравите за употребата на тези психоактивни вещества.

Лечение на алкохолна зависимост

Кажете сбогом на алкохолната зависимост и се отървете от тази напаст веднъж завинаги.

Лечение на кокаинова зависимост

С висок процент на успеваемост разубеждаваме пациентите от употребата на този наркотик.

Лечение на хазартна зависимост

Благодарение на иновативните методи на лечение хазартът ще се превърне във вашето минало.

Или се свържете с нас по имейл отдолу.