Лечение на хазартна зависимост - Обърнете се към нов живот

Преглед на съдържанието

Когато човек започне да губи не само пари, но и физическото и психическото си здраве поради хазарта, който е започнал като просто забавление, тогава можем да кажем, че е възникнала хазартна зависимост. В този случай единственото правилно решение, което води до пълно излекуване, е лечението от хазарт. 

Хазартът е форма на нехимическа зависимост, която поради патологичните механизми и последствията, които причинява, се класифицира като зависимост.

Патологичната или компулсивна склонност към хазарт се появява в определени структури на личността, чиято основна характеристика е разстройството в контрола на импулсите. Патологичната склонност към хазарт обикновено започва в юношеска възраст при мъжете, докато при жените се проявява малко по-късно. Преходът от социално допустим към патологичен хазарт се случва, когато вече не е важно да загубиш или спечелиш, а да задоволиш импулса.

Известно е, че комарджиите са зависими от адреналина, който „подхранва“ този импулс. Обикновено всичко започва с няколко изиграни билета за спортни прогнози, няколко ходения до казино или пункт за залагания за забавление с компанията, игра на покер с приятели и други подобни. С течение на времето обаче дългосрочното залагане и престоят в букмейкър почти сигурно се превръща в хазартна зависимост.

Комарджиите просто вярват, че всеки следващ път, когато спечелят, ще имат късмет. Това, което комарджиите пропускат да осъзнаят, е, че в хазарта загубата е правило, а печалбата е чисто случайна и изключение. Но не всичко е толкова черно, като се има предвид, че лечението от хазарт, тоест лечението на комарджии е напълно възможно и осъществимо!

Нека хазартът се превърне само в грозен спомен.

Хазартна зависимост – Проблем, който разрушава индивида и семейството

С хазарта губите не само пари, но и живота си! Ето защо е необходимо да се лекува зависимостта от хазарта. 

Когато човек вече не залага поради социален момент, а поради необходимостта, когато вече да не може да гледа мач без да играе билет, да прекарва все повече време в пунктове за залагания, казина, сам без компания, когато резултатът вече не е важен и когато нуждата от хазарт се увеличи в периоди на стрес и депресия, тогава знаем, че човек е навлязъл в хазартната зависимост.

В този момент има нерационално харчене на пари, вземане на заеми, първоначално от приятели и роднини, а след това теглене на големи кредити в банката с цел погасяване на дълга. Лихвоносните заеми са често срещани, което води до скок на дълга, така че семействата често са принудени да продават активите си, за да помогнат на болен член. За съжаление често се случва семейства да остават без покрив над главата си заради дългове.

Ето защо е необходимо да се отучите от хазарта в най-ранните стадии на това заболяване.

Лечение на хазартна зависимост и фази на зависимостта

Върнете живота си на правилния път

Обадете ни се и си насрочете разговор с нашите лекари

Лечение на хазартна зависимост - Какви са признаците на патологичното залагане?

Хазартната зависимост е жестока болест, и именно затова лечението на комарджиите е единственото реално решение на този проблем. За да знаете как да помогнете на човек, който е зависим от хазарта, е необходимо първо да забележите признаците, които показват този проблем.

Симптомите на компулсивно (обсесивно, патологично) залагане са:

Как се лекува от хазарта и последствията от хазарта

Един от най-честите въпроси, които възникват при разпознаване на признаците на хазарт при любим човек е – как да се излекува хазартът? А именно хазартът има същия ефект върху зависимия, както приемането на психоактивно вещество върху наркоман. Голям процент от хората, които играят хазарт, също са развили тревожни проблеми с алкохола и наркотиците, докато повечето имат и депресия

Лечението на хазарта има и допълнителен аспект, че комарджиите имат по-сериозни здравословни проблеми, обикновено сърдечни и чернодробни заболявания.

Последствията са видими във всички сфери на живота. Те започват с нарушения в емоционалното функциониране, раздразнителност, внезапни промени в настроението, проблеми в комуникацията, разпадане на семейството, загуба на работа, фалит. 

Депресията е често срещано психологическо последствие при хора, които имат проблем с хазарта, тъй като те често се оказват в безнадеждни ситуации поради финансови дългове (съществува и самоубийство като изход от проблема).

Страничните ефекти от хазарта включват безсъние, лошо храносмилане, мигрена, сърдечни заболявания…

Унищожителната статистика е допълнително тревожна от тенденцията възрастовата граница да се измества постоянно, така че децата още на 12 години се сблъскват с хазарта, понякога чрез смартфоните си, понякога чрез билети, които им играят по-големи приятели. Първоначално това са няколко билета, но скоро много от тях започват да залагат по-сериозно.

Също така, патологичният хазарт е проблем, който засяга по-често мъжете. Хазартен съпруг прекарва по-голямата част от времето си в търсене на пари и време за хазарт. Семейството забелязва всичко, но комарджията по правило отрича всичко, но натрупаните дългове го поставят в сериозен проблем, когато поиска помощ от съпруга или родителите си. Комарджията обаче не може да намери този адреналин, който получава от хазарта и ако не се лекува, бързо се връща към стария си порок.

Отвикване от хазарт - Медицинско лечение на хазарт с продължителност 14 дни

Лечението на хазарта като нехимическа зависимост не е лесно, но с помощта на адекватна фармакотерапия и психотерапия, както и обучение за болестта, отказването от хазарта е възможно! Ние ще ви помогнем да намалите риска от залагане отново.
Ако се интересувате от цената на лечението на хазартна зависимост, не се колебайте да ни се обадите или да ни изпратите имейл.

Или се свържете с нас по имейл отдолу.