Програми за лечение на зависимости

Преглед при психиатър

Прегледът протича чрез разговор с психиатър, при който се снема лична и семейна анамнеза. Целта на разговора е чрез отговорите да се опитаме да опознаем по-добре пациента, да видим трудностите, обстоятелствата, довели до заболяването и други важни факти, които имат значение за диагностициране на заболяването, оценка на състоянието на пациента и прилагане на подходящи фармакотерапия. По време на лечението психиатърът ежедневно разговаря с пациента, за да следи състоянието и ефективността на процедурите, психотерапията и фармакотерапията.

Лабораторни анализи

Веднага след постъпване в болницата се правят кръвни изследвания – ПКК, биохимични изследвания, ХИВ и хепатитни вируси, както и разширени изследвания при индикация. Освен лабораторни изследвания на кръвта се извършват и изследвания на урина.

Специализирани прегледи

При постъпване в болницата, всеки пациент ще бъде прегледан от специалист по вътрешни болести, за да се определят индикациите, както и противопоказанията за процедурите, с които болницата разполага, свързани с програмата за лечение на психични проблеми.

Диагностични процедури

При постъпване и въз основа на прегледа на интерниста, интернистът определя допълнителни диагностични процедури, с помощта на които ще определим индикациите и противопоказанията за лечението, включително ехография на корем и сърце, ЕКГ. При необходимост се извършват допълнителни процедури (ЯМР, КТ, рентгенова снимка, гастроскопия и др.), които не са част от стандартната програма и се извършват по препоръка на лекаря съгласувано със семейството.

Психодиагностика

Психологическо тестване, което включва прилагане на тестове за оценка на когнитивните функции, оценка на личността чрез структурирани психологически тестове, както и проективни техники. С помощта на психолог и специален педагог правим оценка на психологичния статус на пациента, въз основа на което определяме психотерапевтичен подход на лечение, който е индивидуален за всеки пациент.

Психотерапия

Психотерапевтичната работа с психолози и специални педагози, както и с психотерапевти от различни психотерапевтични направления е насочена към промяна на мнението и отношението към болестта. Въз основа на мнението и отношението чрез работата се осъществяват промени в поведението, което е от решаващо значение в рехабилитационния период за поддържане на стабилно психологическо състояние. Чрез психотерапията се развива и различен поглед върху живота след лечението, както и поглед към миналото от различна гледна точка. 

Лечението включва комбинация от фармакотерапия и психотерапия, като основните лекарства за лечение на оплакванията са антидепресантите, и то предимно от групата на селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина. Транквилизаторите се включват само в началото и много бързо се изваждат от терапията. Това е така, защото те имат много изключителен потенциал за развитие на зависимост, ако се приемат продължително и безконтролно.

За лечение на тревожни разстройства когнитивно-поведенческата терапия е метод на избор в сравнение с всички други психотерапии. Обучаваме пациента на техники за самопомощ, дихателни упражнения и правим водена медитация, намираме начини за контролиране на страховете без лекарства.

Процедури за лечение на психологическа зависимост

Като част от лечението на психологични проблеми, освен фармакотерапия, пациентът преминава през психологични процедури с психолог и специален педагог, насочени към укрепване на волевите механизми. Процедурите включват психотерапия с помощта на фармакотерапия. 

Това е комбинация от психотерапевтичен сеанс с венозно вливане на трансмитер, който позволява да се увеличи максимално потенциалът на психотерапията и психотерапия, чрез която психолог или специален педагог въздейства сугестивно върху подсъзнанието на психолога с помощ от лекарства.

Обучение на пациента и членовете на семейството

По време на лечението с пациентите и техните семейства, психолог и специален педагог, на базата на предварителни оценки, осигуряват обучение за заболяването.
Обучението предполага разглеждане на болестта от медицинска гледна точка, разпознаване на тригерите, които ни въвеждат и поддържат в болестта, както и разглеждане на преките последици.
Основната част от обучението е свързана с рехабилитацията, която започва след болнично лечение, така наречената амбулаторна част, която продължава следващата година. 

Център за лечение на зависимости “MedTiМ”

Работно време:

Работно време и приемане на пациенти
всеки ден в периода 00-24 ч.

Върнете живота си на правилния път

Обадете ни се и си насрочете разговор с нашите лекари

Регенеративни процедури

Цената на 7-дневната програма на лечение от алкохолна зависимост включва 1 масаж/лимфодренаж и 1 процедура в солна стая. Други регенеративни процедури се заплащат допълнително, като например:

  • хипербарна камера,
  • хепатометаболни
  • вливания,
  • метаболни вливания,
  • Oxygen LED Spa капсула,
  • инфрачервена сауна,
  • плазмафереза,
  • солна стая,
  • масаж / лимфен дренаж.

 

При 14-дневната програма в цената на лечението са включени 1 масаж/лимфодренаж, 5 хепатометаболни вливания и 1 процедура в солна стая. Други регенеративни процедури се заплащат допълнително, като: хипербарна камера, хепатометаболни вливания, метаболни вливания, Oxygen LED Spa капсула, инфрачервена сауна, плазмафереза, солна стая, масаж / лимфен дренаж.

Цената на лечението включва 1 плазмафереза, 5 метаболни вливания, 1 масаж / лимфен дренаж и 1 процедура в солна стая. Други регенеративни процедури се заплащат допълнително, като: хипербарна камера, Oxygen LED Spa капсула, инфрачервена сауна, плазмафереза, солна стая, масаж / лимфен дренаж.
Цената на лечението включва 5 метаболни вливания, 1 масаж / лимфен дренаж и 1 процедура в солна стая. Други регенеративни процедури се заплащат допълнително, като: хипербарна камера, Oxygen LED Spa капсула, инфрачервена сауна, плазмафереза, солна стая и масаж / лимфен дренаж.

Цената на лечението включва 2 плазмаферези, 5 метаболни вливания, 1 масаж / лимфен дренаж и терапия в солна стая. Други регенеративни процедури се заплащат, като: хипербарна камера, Oxygen LED Spa капсула, инфрачервена сауна, плазмафереза, солна стая и масаж / лимфен дренаж.

В цената на 10-дневното лечение са включени 5 регенеративни вливания, 1 масаж / лимфен дренаж и 1 солна стая. Други регенеративни процедури се заплащат допълнително, като: хипербарна камера, Oxygen LED Spa капсула, инфрачервена сауна, плазмафереза, солна стая, масаж / лимфен дренаж. За 14-дневното лечение са включени 1 плазмафереза, 5 регенеративни вливания, 1 масаж / лимфен дренаж и 1 процедура в солна стая. Други регенеративни процедури се заплащат допълнително, като: хипербарна камера, Oxygen LED Spa капсула, инфрачервена сауна, плазмафереза, солна стая, масаж / лимфен дренаж.
Цената на лечението включва 1 плазмафереза, 5 метаболитни вливания, 1 масаж / лимфен дренаж и 1 процедура в солна стая. Други регенеративни процедури се заплащат допълнително, като: хипербарна камера, Oxygen LED Spa капсула, инфрачервена сауна, плазмафереза, солна стая, масаж / лимфен дренаж.
Цената на лечението включва 2 плазмаферези, 5 метаболни вливания, 1 масаж / лимфен дренаж и 1 процедура в солна стая. Други регенеративни процедури се заплащат допълнително (хипербарна камера, Oxygen LED Spa капсула, инфрачервена сауна, плазмафереза, солна стая, масаж / лимфен дренаж).

Детоксикация чрез вливания при лечение на опиатна зависимост

Всеки ден пациентите, лекувани от опиатна зависимост, получават вливания, съдържащи витаминни комплекси и аминокиселини, които подпомагат детоксикацията.

UROD

Ултра-бързата детоксикация е първата стъпка в лечението на опиатна зависимост и много важна процедура за предотвратяване на рецидиви, които възникват поради физически кризи от опиати. Наред с процедурите за детоксикация се включва и фармакотерапията като подкрепа за създаване на дълготрайна абстиненция от нелегална употреба на опиати. Методът за детоксикация помага на тялото да елиминира опиатите по по-бърз и безболезнен начин. 

UROD е детокс процедура, която се извършва под пълна анестезия в интензивно отделение и продължава от 6 до 8 часа. При ултрабързата процедура на детоксикация, опиатната детоксикация се индуцира чрез болус инжекция на много високи дози опиатен антагонист (Налоксон) под обща анестезия или тежка седация. Процедурата UROD се извършва от анестезиолог.

ПРОЦЕДУРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПСИХИЧНА ЗАВИСИМОСТ

Като част от лечението на зависимост, пациентът преминава през процедури с психолог и специален педагог, които лекуват психологическата зависимост – намаляване на желанието за действие на психоактивните вещества. Процедурите включват психотерапия с помощта на фармакотерапия. 

Това са процедури за създаване на условен рефлекс на отвращение към психоактивно вещество – аверсивни процедури, комбинация от психотерапевтичен сеанс с венозно вливане на трансмитер, което позволява да се увеличи максимално потенциала на психотерапията и психотерапия с помощта на които психолог или специален педагог въздейства сугестивно върху подсъзнанието на психолога с помощта на медикаменти.

ОБУЧЕНИЕ НА ПАЦИЕНТИ И ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

По време на лечението с пациентите и техните семейства, психолог и специален педагог, на базата на предварителни оценки, осигуряват обучение за заболяването. Обучението предполага разглеждане на болестта от медицинска гледна точка, разпознаване на тригерите, които са въвели и поддържат зависимостта, както и разглеждане на преките последици. Ключовата част от обучението е свързана с рехабилитационната част, която започва след болнично лечение, т.нар. амбулаторната част, която продължава следващата година.

БЛОКЕР

В края на лечението всеки пациент, преминал през процедури за лечение на психологическа зависимост, получава течен имплант (инжекция). 

Ефектът от инжекцията продължава 28 дни, след което пациентът трябва да получава отново същата доза през следващите 28 дни. Препоръчва се през следващата година да се приема т. нар. блокер, защото той е добър психически и физически блок срещу евентуални психологически кризи, които могат да доведат до рецидив.

В допълнение към блокерите, на пациента се предписва подходяща фармакотерапия и се препоръчва да продължи психотерапията. При наличие на противопоказания за блокера на пациента се предписват таблетки с продължителност 24 часа, които се приемат заедно с предписаната от психиатъра редовна терапия в края на болничното лечение. Първият блокер е включен в цената на лечението.

В края на лечението всеки пациент, преминал процедури за лечение на психологическа зависимост, получава течен имплант – налтрексон. Ефектът от инжекцията продължава 30 дни, след което пациентът трябва да получава отново същата доза през следващите 30 дни. 

Препоръчва се през следващата година да се приема т. нар. блокер, защото той е добър психически блок срещу евентуални психологически кризи, които могат да доведат до рецидив. В допълнение към блокерите, на пациента се предписва подходяща фармакотерапия и се препоръчва да продължи психотерапията.

В края на лечението всеки пациент, който е преминал детоксикация и проверка дали тялото е прочистено от опиати, получава течен имплант налтрексон. Ефектът от инжекцията продължава 30 дни, след което пациентът трябва да получава отново същата доза през следващите 30 дни. 

Препоръчва се през следващата година да се приема т. нар. блокер, защото той е добър не само физически, но и психически блок срещу евентуални психологически кризи, които могат да доведат до рецидив. В допълнение към блокерите, на пациента се предписва подходяща фармакотерапия и се препоръчва да продължи психотерапията.

При наличие на противопоказания за инжектиране на налтрексон на пациента се предписват таблетки, чието действие продължава 24 часа и се приемат заедно с предписаната от психиатъра редовна терапия в края на болничното лечение. При лечение с продължителност 10 дни блокерът не е включен в цената на лечението, а при лечение с продължителност 14 дни първият блокер е включен в цената на лечението.

Или се свържете с нас по имейл отдолу.