Съвременен център за лечение на зависимости в Европа

Болница MedTiM е специализирана клиника, която се занимава с лечение на зависимости, депресия и тревожност. 

С помощта на професионален медицински персонал, както и с уникална и иновативна програма за лечение в тази област, ние се опитваме да преодолеем всички видове зависимости, които са често срещани в днешно време и които поради естеството на заболяването имат негативни последици и унищожават цялата индивидуална и семейна система.

Благодарение на съвременните психологически методи, ние лекуваме психологическата зависимост и в резултат на това очакваме намаляване на механизмите на зависимостта, които всъщност държат пациента в болестта. По този начин намаляваме желанието на пациента за ефекта, осигурен от ПАВ (психоактивно вещество).

Принципът на лечение е индивидуален и се формира на базата на диагностика и психодиагностика в самото начало на лечението.

Отворете нова глава от живота си и оставете зависимостта да остане грозен спомен.

Лечение на зависимости – цялостен и мултидисциплинарен подход

Интегрирането на различни дисциплини като наркология, психиатрия, психология и физиотерапия може да осигури холистичен подход към пациентите. Комбинирайки тези дисциплини, клиниката може да предложи цялостен подход, който се занимава с медицинските, психологическите и физическите аспекти на пристрастяването. Също така е важно да се включи наблюдение след лечението, за да се помогне на пациентите да поддържат дългосрочно възстановяване.

Ето как всяка дисциплина може да допринесе:

Наркология

Наркологията се фокусира конкретно върху разбирането и лечението на зависимостта. Специалистите по наркология могат да помогнат за разработването на специфични планове за лечение за преодоляване на зависимостта.

Психиатрия

Психичните разстройства са често срещани при хора, страдащи от зависимост. Психиатрите могат да помогнат при диагностицирането и лечението на разстройства като депресия, тревожност или други психични разстройства, свързани със зависимост.

Психология

Психологията може да допринесе за разбирането на психологическите фактори, които са в основата на зависимостта, като импулсивно поведение, минала травма или вредни мисловни модели. Могат да се използват различни терапии и подходи.

Физиотерапия

Физиотерапията може да играе роля във физическото възстановяване на хората, които са зависими. Може да помогне при справяне с болката, да подобри общата физическа годност и да насърчи здравословния начин на живот.

СЪВЪРШЕНО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ – НА САМО 10 МИНУТИ ОТ БЕЛГРАД

Центърът “MedTiM” се намира в Нови Бановци, красиво място на брега на река Дунав, което се намира само на 10 минути от Белград, както и от летището „Никола Тесла“. Близостта до магистралата и летището помага на пациентите да стигнат бързо и лесно до нашата болница за лечение на зависимости.

Лечение на зависимости – иновативни процедури

Когато сте опитали всичко и сте се отказали е време да се обърнете към процедурите за лечение на зависимости на “MedTiM”. 

Клиниката за лечение на зависимости “MedTiM”, чрез иновативни медицински процедури, лекува физически зависимости, всичко това с цел детоксикация и прочистване на организма от токсични вещества. Ние подготвяме пациента да получи импланти, които му помагат да развие стабилна абстиненция по време на рехабилитационния период.

Екипът от психиатри, анестезиолози, интернисти, психолози, специализирани педагози, медицински техници, охрана, както и друг персонал, допринасят с професионалния си принос за поддържане на високо ниво на качество на работа, така че всички процедури и техники да се извършват съобразно към плана за лечение и да доведат до очакваните резултати.

Освен болнично лечение, екипът от специалисти на клиниката организира и консултации (отворени врати) за семейства и хора, които имат проблеми със зависимости, депресия и тревожност и не са достатъчно мотивирани за лечение или не могат да последват болнично лечение.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ “MEDTIM”?

Специално внимание и работа се насочват към резистентните зависими – зависими, лекувани повече от веднъж, от които по-тясната и по-широка социална общност се е отказала от подкрепа и помощ за последващо лечение.

Съвременна болница

Модерно оборудваната болница за лечение на зависимости обхваща повече от 2200 м2 близо до Белград.

Интензивна грижа

Клиниката за лечение на зависимости “MedTiM” е оборудвана с модерно отделение за интензивна грижа.

Дългогодишен опит

Нашият експертен екип се състои от лекари, които с дългогодишния си опит осигуряват фантастични резултати.

Индивидуален подход

Принципът на лечение е индивидуален и се формира на базата на диагностика и психодиагностика в самото начало на лечението.

Най-новите процедури

Световно признати процедури за лечение на зависимости, даващи дългосрочни резултати.

Комфортно настаняване

Болницата разполага с удобни и модерно оборудвани стаи, модерен фитнес, спа център и физиотерапия.

Нашата врата винаги е отворена за всички пациенти, желаещи да получат консултация.