Лечение на хероинова зависимост

Преглед на съдържанието

Хероинова зависимост - единственият начин да спрете този наркотик

Хероинът е изключително опасен и силно пристрастяващ наркотик, който предизвиква зависимост много бързо. Опитът на хора, употребявали хероин, показва, че е много трудно, почти невъзможно, лесно да се „излезе“ от тази ситуация. Причината за това са изключително неприятните симптоми на абстинентна криза, които зависимият изпитва, когато внезапно спре да злоупотребява с хероин. Единственият начин да се отървете завинаги от това потенциално смъртоносно психоактивно вещество е да се детоксикирате от хероина.

Хероинова зависимост - какво е хероин?

Детоксикацията от хероина, както подсказва името, е метод за прочистване на организма от завимиси към хероин. Така възниква въпросът: какво е хероин? 

Хероинът е наркотик на базата на морфин, вещество, получено от смолата на маковия плод. Цветът и външният вид на хероина зависи от начина, по който е произведен и от другите вещества, с които може да се смеси.

Хероинът може да бъде под формата на бял или кафяв прах, но също и като черно, лепкаво вещество (черен хероин). Това опияняващо вещество принадлежи към група психоактивни лекарства, наречени опиати или опиоиди. Други опиати включват определени болкоуспокояващи, отпускани с предписание, като кодеин, оксикодон и хидрокодон.

Злоупотребата с хероин и ефектът от хероина определено водят до психологическа и физическа зависимост от хероина. Като се има предвид високият потенциал за пристрастяване на хероина, този интоксикант представлява сериозен риск и здравословен проблем, дори ако човек го консумира само веднъж! Хероинът е депресант, който веднага след консумация предизвиква усещане за благополучие и облекчаване на болката. 

Именно тези ефекти насърчават човек да развие силно желание да консумира отново хероин, което води до развитие на психологическа зависимост от хероин. От друга страна, когато човек се опита да спре да злоупотребява с хероин, настъпва криза на „оттегляне от хероин“. Ето защо хората, зависими от хероин, които искат да облекчат изключително неприятните симптоми на абстинентна криза, отново използват хероин, което означава, че рискът от рецидив е много висок. Това е признак на физическа зависимост от хероин.

Във всеки случай детоксикацията от хероин, в рамките на лечението на хероинова зависимост, в клинични и болнични условия, е единственият начин да спрете употребата на хероин завинаги.

Хероинова зависимост и лечение от хероин

Много хора питат: как да спра употребата на хероин без лечение? Ние отговаряме, че детоксикацията от хероин е необходима за пълно възстановяване от хероиновата зависимост. Хероиновата зависимост е сериозно заболяване, свързано със злоупотребата с това вещество. Хероиновата зависимост се характеризира с интензивно психологическо и физическо желание за консумация на това опияняващо вещество. Въпреки че хероинът е незаконен, много други опиоиди могат да бъдат получени законно с лекарско предписание. 

Обща характеристика на всички опиоиди е, че те облекчават болката, като блокират или намаляват броя на сигналите за болка, изпратени до мозъка. В допълнение, опиоидите влияят на мозъка, причинявайки значително освобождаване на ендорфини, което прави човек щастлив, еуфоричен или „висок“. Именно тези свойства правят хероина и другите опиоиди силно пристрастяващи психоактивни вещества.

Ако вие или ваш близък страдате от хероинова зависимост, детоксикацията от хероино и прочистването на кръвта от зависимостта са сигурен начин за излизане от тази ситуация. Център за детоксикация от хероин със сигурност може да ви помогне. 

Злоупотребата с хероин и фаталните свръхдозировки се увеличиха значително през последното десетилетие. Това увеличение е свързано с нарастващия брой хора, злоупотребяващи с опиоидни аналгетици, отпускани с лекарско предписание. Някои хора, които се пристрастяват към тези лекарства, често преминават към хероин, тъй като той произвежда подобни ефекти, но е по-евтин и по-лесен за получаване.

Повечето хора, които злоупотребяват или са употребявали хероин, казват, че първо са злоупотребявали с опиоидни лекарства, отпускани с лекарско предписание. Изследванията показват, че приблизително една трета от всички зависими от хероин, които търсят лечение, се пристрастяват незабавно чрез злоупотреба с хероин, без предварителна употреба на опиоидни лекарства.

Само една консумация на хероин е достатъчна, за да предизвика зависимост! Хроничната и продължителна употреба на хероин може да доведе до предозиране.

Хероинова зависимост: Причини!

Хероиновата зависимост може да бъде причинено от комбинация от генетични, поведенчески и фактори на околната среда. 

Известните рискови фактори за хероинова зависимост включват:

Важно е да запомните, че наличието на един или повече от тези рискови фактори не означава автоматично, че някой ще развие хероинова зависимост и хероинови симптоми. Проучванията и изследванията показват, че ако са налице някои от споменатите рискови фактори, човек е изложен на повишен риск от злоупотреба с наркотици и зависимост.

Хероинова зависимост: Ефектите на хероина

За да може детоксикацията от хероин да протече правилно, е важно да се знаят последствията от употребата на хероин, т.е. ефектите, причинени от този наркотик и симптомите на хероин. Това е важно, защото детоксикацията от хероин е процесът на елиминиране на ефектите от хероина. 

А именно, хероинът е депресант на централната нервна система. Това означава, че този интоксикант забавя мозъчните функции и засяга дишането (което също се забавя или спира). Телесната температура и налягането спадат, докато сърдечният ритъм става неправилен.

Симптомите на този кризисен период могат да се появят особено няколко часа след дългосрочно спиране на консумацията. Те включват:
Ефекти на хероина в краткосрочен план
Веднага след консумацията на хероин човек изпитва „удар“, тоест вълна на удоволствие или еуфория. Въпреки това, краткосрочните ефекти на хероина включват:
Хероинът често не е в чист вид, т.е. съдържа допълнителни вещества като захар, нишесте или мляко на прах, които могат да запушат кръвоносните съдове, водещи до белите дробове, черния дроб, бъбреците или мозъка, причинявайки трайно увреждане на тези органи.
Дългосрочни ефекти на хероина
Дългосрочните ефекти от хероина и редовната употреба могат да бъдат опустошителни:

Хероинова зависимост и предозиране с хероин (отравяне)

В случай на предозиране с хероин е необходима незабавна хероинова детоксикация, за да се избегнат фатални последици. Само подходящ, признат и известен център за детоксикация от хероин, като Център за лечение на зависимости “MedTiM”, може да проведе професионална и задълбочена детоксикация от хероин. 

Предозиране с хероин може да възникне, когато човек злоупотребява със значителна доза от това психоактивно вещество, с която тялото му не може да се справи. Това състояние е животозастрашаващо и ако незабавно не бъде предоставена подходяща медицинска помощ и детоксикация, може да настъпи смърт.

По-точно, в този случай и в съответствие със симптомите на хероин е необходима спешна хоспитализация поради медикаментозна детоксикация.

Когато човек преживее предозиране с хероин, дишането му се забавя или спира напълно. Резултатът е намаляване на количеството кислород, достигащо до мозъка (състояние, известно като хипоксия). Хипоксията може да има сериозни и дългосрочни психологически и психически ефекти върху нервната система, включително кома и трайно увреждане на мозъка.

Симптоми на хероин и предозиране:

Детоксикация от хероин и процес на отвикване в случай на криза

Както при всеки друг наркотик, човек може да развие толерантност към хероина. Хероинът обаче има тази специфика, че може да предизвика толерантност към това психоактивно вещество още след няколко приема! 

За да постигнат същия ефект както преди, хероинозависимите приемат по-големи дози на по-чести интервали. Тялото им се пристрастява към хероина и може да функционира само в негово присъствие. В случай на внезапно спиране на консумацията на хероин настъпва криза на „хероинова абстиненция“. Като се има предвид, че хероиновата абстинентна криза се характеризира с поредица от физически и психологически симптоми, които са изключително неприятни, „хероиновото лечение“, което е безопасно и безболезнено, е единственият начин за преодоляване на тази болезнена и неприятна ситуация.

Хероинови симптоми и абстинентна криза в краткосрочен план (първите 24 часа)
Хероинови симптоми и абстинентна криза в дългосрочен план (първите 24 часа)
Ако забележите, че някой ваш близък е във фаза на абстинентна криза, тогава е необходима хоспитализация за медицинска хероинова детоксикация!

“MedTiM” - Център за лечение на хероинова зависимост

“MedTiM” е модерен център за лечение на зависимости и психични проблеми, както и експертен център за „лечение от хероин“. Като част от иновативното и революционно лечение на хероинова зависимост, нашият екип от лекари и други световноизвестни експерти провежда пълна детоксикация от хероин. 

Това, което ни отличава е, че извършваме НАПЪЛНО БЕЗБОЛЕЗНЕНО И БЕЗОПАСНО ЛЕЧЕНИЕ ОТ ХЕРОИН!

Детоксикацията от хероин в “MedTiM” е първата и една от най-важните стъпки в дългосрочното лечение на хероинова зависимост. По-специално, детоксикацията на тялото от хероин е първата стъпка в лечението на хероинова зависимост и други опиати и психоактивни вещества. Процесът на лечение от хероин включва почистване на кръвта, тоест тялото на човек, който е зависим от токсични вещества.

Ако се интересувате от прочистване на кръвта, тоест искате да научите цената, не се колебайте да се свържете с нас по всяко време, защото ние сме на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата!

Детоксикацията от хероин има за цел да предотврати рецидиви, причинени от физически кризи. В процеса на детоксикация ние включваме фармакотерапия за подпомагане на създаването на дълготрайна абстиненция, тоест въздържане от злоупотреба с хероин и други опиати! 

Детоксикацията от хероин и прочистване на кръвта в клиника “MedTiM” ще помогнат на организма на зависимия да изхвърли по-бързо токсичните вещества.

Процедурата UROD, ефективна и бърза

Процедурата UROD в нашата клиника, известна още като ултрабърза детоксикация от хероин и други опиати, е доказана, надеждна и представлява един от най-добрите методи за прочистване на организма! По време на процедурата UROD, която напълно помага на пациента да премине процеса на детоксикация без болка, се използват и специални лекарства за медицинска детоксикация.
Бързата детоксикация на организма в болница “MedTiM” намалява риска от рецидив в над 80% от случаите!

Ултрабързата опиатна детоксикация е процедура, която помага на тялото да се отърве от хероина по по-бърз и по-малко болезнен начин. Освен това процедурата UROD позволява на зависимите да пречистят кръвта си от хероин и други вредни вещества, без да изпитват дискомфорт. 

Тази бърза детоксикация от хероин протича бавно под пълна анестезия в интензивното отделение и продължава от 6 до 8 часа под постоянното наблюдение на анестезиолог. При процедурата за ултрабърза детоксикация, опиатната детоксикация се предизвиква чрез инжектиране на високи дози от опиатен антагонист (налоксон, детоксикиращо лекарство, което обръща ефектите на хероина) под обща анестезия или дълбока седация.

Налоксонът се прилага интравенозно по време на бързата процедура за детоксикация с фиксирана доза. Процедурата UROD се извършва от анестезиолог. Преди да се предпише процедурата UROD, пациентът преминава през серия от диагностични изследвания, за да се увери, че няма противопоказания. 

След UROD детоксикация, пациентът получава лекарства против абстинентна криза и витаминна подкрепа, за да помогне за намаляване на желанието за хероин и възстановяване на здравето на органите, засегнати от злоупотребата с опиати. Така че имате отговор на въпроса: как да се спра с употребата на хероин без лечение?

Колко струва лечението от хероин?

Ако се интересувате от цената на детоксикация, тоест прочистване на кръвта и колко струва, като част от хероиновия детокс, не се колебайте да ни се обадите, защото ние сме тук, за да ви предоставим цялата информация! 

Ние прочистваме кръвта чрез детоксикиращите процедури, споменати по-горе, но също така и плазмафереза. Плазмаферезата е напълно безболезнен метод за детоксикация и пречистване на кръвта, тъй като освен детоксикиращи има и противовъзпалителни и имуномодулиращи свойства. Това е един от най-продуктивните методи за детоксикация, тъй като плазмаферезата повишава ефективността на по-нататъшното лечение и напълно ревитализира организма на пациента, поради което е особено важна в ранните етапи на лечението.

В края на лечението всеки пациент, който е преминал през детоксикация от хероин и проверка дали тялото е изчистено от следи от опиати, получава течен имплант налтрексон. Ефектът от инжекцията продължава 30 дни, след което пациентът трябва да получи отново същата доза през следващите 30 дни. Препоръчва се приемането на така наречения блокер и през следващата година, тъй като той представлява изключителна бариера, не само физическа, но и психическа, срещу евентуални психологически кризи, които могат да доведат до рецидив. 

В допълнение към блокерите, на пациента се предписва подходяща фармакотерапия и се препоръчва да продължи психотерапията. При наличие на противопоказания за прилагане на Налтрексон инжекция, на пациента се предписват таблетки (лекарства за детоксикация), чийто ефект продължава 24 часа и се приемат като допълнение към редовното лечение, предписано от психиатъра в края на болничното лечение.

Що се отнася до цената на пречистването на кръвта, при лечение на хероинова зависимост за 10 дни блокерът не е включен в цената на лечението. От друга страна, при лечение с продължителност 14 дни първият блокер е включен в цената на лечението.

Или се свържете с нас по имейл отдолу.