Детоксикация на организма на зависимите

Физическа детоксикация на зависимия

Детоксикацията на организма на зависимия човек е първата и една от най-важните стъпки в дългосрочното лечение на зависимостта. По-специално, медицинската детоксикация е първата стъпка в лечението на зависимостта към опиати и други психоактивни вещества. 

Медицинската детоксикация е много важна процедура за предотвратяване на рецидиви, тоест повтарящи се кризи, причинени от физически симптоми. Процедурите включват фармакотерапия за подпомагане на създаването на дългосрочно въздържание от незаконна употреба на опиати и други психоактивни вещества.

„Детоксикационната терапия” в клиника “MedTiМ” помага на зависимия, т.е. на неговия организъм, да елиминира по-бързо токсичните вещества.

Лечението на зависимостта от опиати чрез субституираща терапия с метадон, суботекс, бупренорфин може да има недостатъци. Това лечение е дългосрочно и включва консумация на опиати, което увеличава вероятността от рецидив и няма да има трайни резултати.

Детоксикация - безболезнена, безопасна и одобрена

Под наблюдението на професионален медицински персонал.

Продължителността на програмата за детоксикация зависи от вида на веществото и количеството, консумирано от потребителя. Това лечение продължава най-малко една седмица. А именно детоксикацията предполага пациентът да получава необходимите вещества чрез инфузии, процедури и лекарства. 

Като част от процедурата UROD (ултра-бърза опиатна детоксикация), прочистването на тялото от опиати се провежда чрез инжектиране на високи дози от опиатния антагонист (налоксон). Също така, по време на процедурата UROD пациентът е под пълна анестезия или силна седация за 6 до 8 часа, поради което процедурата по детоксикация се провежда в интензивно отделение и под наблюдението на анестезиолог.

Видове детоксикация в нашата клиника:

Върнете живота си на правилния път

Обадете ни се и си насрочете разговор с нашите лекари

Детоксикацията ви помага да намалите и/или облекчите симптомите

„Детоксикационната терапия“ е първата стъпка в лечението на зависимостта и пречиства организма от токсични вещества, облекчавайки симптомите на абстинентна криза.

Алкохолна детоксикация

Като се има предвид, че черният дроб е основната „лаборатория“ на нашето тяло, както и жизненоважен орган, без който човек не може да живее, неговата работа е изключително важна. Прекомерната консумация на алкохол влияе върху качеството на чернодробната функция. 

Черният дроб е отговорен, наред с други неща, за детоксикацията на тялото.

Детоксикирайки черния дроб, ние му „помагаме“ да преработи и елиминира множество токсини и продукти, които вредят на здравето. В този контекст детоксикацията се извършва чрез ежедневни инфузии, които пациентът получава. По-точно, пациентът получава комплекси от витамини, аминокиселини и хепатопротектори, които ускоряват работата на черния дроб и спомагат за изхвърлянето на токсините, както и за тяхното елиминиране от тялото.

Абстинентна криза

Абстинентната криза е сериозно състояние, което възниква при хора, които са зависими и внезапно са спрели да приемат психоактивни вещества. С други думи, това е спешна нужда от консумация на продукт, който често се използва от зависимия. Симптомите обикновено се появяват няколко часа след спиране на приема на психоактивни вещества. 

Кризата е трудно поносима за зависимите, когато са сами вкъщи. Ето защо програмите за детоксикация се препоръчват в болнична обстановка, точно защото абстинентната криза може да бъде непоносима за индивида и плашеща за семейството.

Абстинентната криза е придружена от следните симптоми:

Абстинентната криза е трудно поносима за зависимите, когато са сами вкъщи. Затова препоръчваме програмата за детоксикация да се провежда в болнична обстановка, именно защото абстиненцията може да бъде непоносима за индивида и плашеща за семейството.

Или се свържете с нас по имейл отдолу.