Отказването от хазарта е абсолютно възможно! Ето как да се освободите от този порок завинаги

Преглед на съдържанието

Въпреки факта, че патологичният хазарт е форма на нехимическа зависимост, отказването от хазарта може да бъде също толкова трудно (дори по-трудно), колкото и отказването от всеки друг наркотик. Въпреки това, че патологичният комарджия не приема психоактивни вещества, които подхранват хазартната му зависимост, отказът от хазарта е изключително трудно психофизическо състояние.

За щастие, клиниката за отказване от хазарта „MedTiM“ може да помогне на вас или някой ваш близък да преминете през хазартна криза без никакви проблеми.

Отказване от хазарта и заблуди за него

Както посочихме в уводната част, отказът от хазарта представлява един вид абстинентна криза, през която преминава комарджията. Има широко разпространено и много погрешно мнение, че патологичният хазарт е „по-лесен“ вид зависимост.

Коренът на това вярване се крие във факта, че в основата на пристрастяването към хазарта няма психоактивно вещество, което да причинява този вид пристрастяване. Въпреки това, не трябва да се изпуска от поглед факта, че патологичният, проблемен или компулсивен комарджия много често употребява психоактивни вещества едновременно. Хазартът, заедно с приемането на психоактивни вещества, може да създаде състояние, известно като полинаркомания.

Най-често патологичните комарджии употребяват алкохол, но и други вещества, като кокаин и хероин. С други думи, това е състояние, когато човек е пристрастен към няколко вещества, т.е. пристрастяващо поведение.

Но да се върнем на отказването от хазарта. Достатъчно е само да имате предвид многобройните препоръки, тоест отношението на опитни комарджии. Почти всеки със сигурност ще се съгласи, че отказването от хазарта е едно от най-лошите преживявания в живота му.

Има странен стереотип, когато става дума за хазарт. Вече споменахме, че много хора погрешно вярват, че патологичният хазарт е по-малко сериозна зависимост от пристрастяването към вещества, като алкохолна или хероинова зависимост.

Погрешното схващане е, че някои хора гледат на наркотиците и алкохола като на вещества, които могат да бъдат физически консумирани. От друга страна, хазартът се възприема като проблем, който засяга само съзнанието и следователно отказът от хазарт, тоест симптомите на абстинентна криза, може да се понесат по-лесно.

Това вярване не може да бъде по-далеч от истината. И двата вида зависимост са еднакво разрушителни и симптомите на абстиненция от хазарта могат да бъдат доста интензивни и неудобни. Широкият спектър от симптомите на зависимост от хазарта означава, че натрапчивото залагане може да причини хаос във всички аспекти от живота на зависимия.

В допълнение, симптомите на абстиненция от хазарта са абсолютно непоносими за много комарджии.

Център за отказване от хазарт като единствената безопасна форма на лечение от хазарт

Преди да видим как отказът от хазарта засяга психологически и физически залагащия, е необходимо да разберем следното. Поради гореспоменатото погрешно схващане, че хазартът е „по-лесен“ вид зависимост в сравнение, да речем, с кокаиновата зависимостта, много комарджии смятат, че отказването от хазарта не е трудно предизвикателство.

Едва когато стигнат до състояние на хазартна криза обаче, разбират, че това всъщност не е така. В тази връзка само лицензиран и квалифициран център за отказване от хазарта може да помогне на комарджия да преодолее напълно тази зависимост.

Но какво всъщност представлява патологичният хазарт и как се различава от обикновения хазарт? А именно, не всеки, който играе хазарт, автоматично ще стане зависим (патологичен комарджия). За много хора посещението на пункт за залагания или казино е вид занимание, хоби, забавление и почивка. Противно на общоприетото схващане, хазартът не е само игра на билети, слот машини или рулетка. Участието в каквато и да е лотария, хазартна игра или залагане с приятел са форми на хазарт.

Със сигурност нищо от изброеното не е гаранция, че човек ще стане патологичен комарджия. Самият акт на хазарт обаче увеличава риска от пристрастяване към хазарта.

Когато човек има контрол над себе си, докато залага и знае как да спре, независимо дали печели или не, тогава това е т.нар. нормален хазарт, т.е. социално приемлив хазарт. От друга страна, когато човек не знае, не може и не е в състояние да устои на импулса за хазарт, тогава говорим за разстройство, наречено патологичен хазарт.

Въпреки загубите, което е правило в хазарта, човек не спира да играе. И прави всичко това с надеждата, че може да възстанови тези загуби и отново да бъде „на плюс“. Когато това поведение продължи, комарджията може да се натъкне на множество здравословни, физически, психологически, социални и, разбира се, финансови проблеми.

Само оторизиран център за отказване от хазарта може да спаси патологичен комарджия в такива и подобни случаи.

Какво всъщност представлява зависимостта от хазарта?

Видяхме границата между нормалния (социално приемлив) и патологичния хазарт. Следователно при нормалния хазарт има определени очаквани, но и приемливи загуби за човек. Човек просто знае кога да спре всяка следваща роля. Но какво е пристрастяването към хазарта и как социално приемливият хазарт може да се превърне в патология?

Пристрастяването към хазарта е вид сложно психично разстройство, при което човек има неконтролируемо желание да продължи с тази дейност, въпреки всички негативни последици. При патологичния хазарт играчът рискува нещо ценно (имущество) с надеждата и очакването, че ще получи нещо още по-ценно в замяна!

Патологичният хазарт е прогресиращо заболяване – колкото повече човек залага, толкова повече има желание да залага още повече. Колкото повече хора са изложени на хазартни дейности, толкова по-голям, по-силен и по-интензивен е ефектът на хазарта върху мозъка. Колкото по-дълго човек залага, толкова по-толерантен ще стане към дейността, което прави отказването от хазарта трудно предизвикателство.

Хазартът е пристрастяващ, защото стимулира мозъчната система за възнаграждение подобно на психоактивните вещества. Това, което трябва да се отбележи, е, че пристрастяването към хазарта всъщност е най-разпространеното разстройство в контрола на импулсите в света.

По-рано в психиатричните среди хазартът се е разглеждал като компулсивно действие (принуда), а не като форма на пристрастяване. По-точно, хазартът се разглежда като вид поведение, мотивирано предимно от интензивни желания, а не от физическа необходимост. Многобройни проучвания обаче ясно и недвусмислено потвърждават, че механизмът на патологичното залагане е много подобен на други механизми на пристрастяване.

Има много фактори, които могат да допринесат за развитието на пристрастяване към хазарта. Между другото, тези фактори включват отчаянието за пари, „еуфорията“, която идва от вълнението от залаганията, и опияняващата атмосфера на световната хазартна сцена.

Отказ от хазарта и ефектите от хазарта върху мозъка

Хазартът е най-честият и разпространен порок днес, защото дава на човек илюзията, че лесно може да спечели много пари буквално за една нощ. Хазартът не само не води до финансова независимост, а точно обратното – до финансов крах и колапс. Шансовете за печалба почти винаги са натрупани срещу играча, независимо от вида на залагания.

За съжаление, повечето комарджии не знаят за този факт (или умело го игнорират), което прави отказването от хазарта трудно предизвикателство. И това най-добре се вижда от това как хазартът влияе на мозъка на патологичния комарджия.

Много видове зависимости, включително хазарта, имат едно общо нещо – те пречат на естествената и нормална система за възнаграждение на мозъка. Не само актът на хазарт, но и вълнението от хазарта, дава на човек неописуемо чувство на удовлетворение. Независимо дали зависимият злоупотребява с психоактивни вещества, алкохол или хазарт, крайният резултат почти винаги е един и същ. И този резултат е освобождаването на допамин, хормон, който регулира чувството на удоволствие и релаксация.

Как мозъкът се „противопоставя“ на хазарта?

Независимо от факта, че в хазарта категорично не се консумират психоактивни вещества, тази форма на пристрастяване може да доведе до освобождаване на значително по-високо количество допамин в сравнение с нормалните дози. Така че, без съмнение, хазартът, както всяка друга зависимост, е сложно мозъчно заболяване. Особено подчертаваме това, защото само допреди няколко десетилетия хазартът се разглеждаше през призмата на липсата на воля, морал, но също така и на излишната алчност.

Вече е ясно, че хазартът причинява такива промени в мозъка, че човек не може да контролира желанието си да залага.

За да противодейства на внезапния прилив на допамин, мозъкът се опитва да възстанови баланса, като създава повече рецепторни места за химикали, наречени невротрансмитери. Тези рецептори действат като „малки чистачи на допамин“, опитвайки се да се справят с прекомерните нива на допамин, причинени от хазарта. Увеличаването на рецепторите води до толерантност.

Създаването на повече от тези рецептори води до компулсивно хазартно поведение. С други думи, колкото повече такива рецептори има, толкова повече човек ще иска да залага и, по ирония на съдбата, с възможно най-високите и рискови залози. И това въпреки факта, че комарджията вече е задлъжнял и е на загуба.

Когато комарджията реши да спре да играе, тези допълнителни рецептори все още присъстват в мозъка и чакат да бъдат запълнени с допамин. Без допълнителен допамин (импулса за залагане), който да запълни тези допаминови рецептори, комарджията навлиза в състояние на шок, известно като оттегляне от хазарт. С други думи, възниква хазартна криза, която от своя страна причинява множество неприятни симптоми.

Тъй като тези симптоми са много интензивни и силни, е много важно да потърсите професионална помощ, за да се откажете от хазарта. Само сертифициран център за отказване от хазарта, като „MedTiM“, може да осигури професионална медицинска помощ със значително облекчаване на тези симптоми.

Клиника за отказване от хазарта - митове и истини за хазарта

Убеждението, че хазартът е „по-лесна“ форма на пристрастяване, не е единственото погрешно схващане или мит, свързан с патологичния хазарт. Съществуват много илюзорни и преди всичко лъжливи представи за хазарта. Ето защо ние, като една от най-модерните клиники за отказване от хазарта, искаме да посочим и да разделим митовете от истините за хазарта.

МИТ 1: Човек трябва да залага всеки ден, за да стане патологичен комарджия.

ИСТИНА: Някой може да се пристрасти към хазарта, дори ако залага рядко или често, а не всеки ден. Когато хазартът започне да създава проблеми в живота на човек, тогава е възникнало хазартно разстройство.

МИТ 2: Хазартът не е проблем, ако залагащият може да си го позволи.

ИСТИНАТА: Финансовите проблеми не са единствените проблеми, които патологичният хазарт може да причини. Зависимостта от хазарт може да причини развод, правни проблеми, проблеми в социалните отношения, на работа. В края на краищата, хазартът причинява множество психологически проблеми, като тревожност и депресия, и може да доведе до самоубийство.

МИТ 3: Хазартът е отражение на недисциплинираност, липса на отговорност и воля, алчност и липса на интелигентност.

ИСТИНАТА: Хазартната зависимост може да засегне всеки, независимо от пола, умствените и интелектуални способности. Отговорните хора със силен характер имат почти същия шанс да станат комарджии като хората, които нямат такива личностни черти.

МИТ 4: Ако патологичен комарджия затъне в дългове, той се нуждае от финансова помощ, за да се измъкне от това.

ИСТИНАТА: Даването на пари на комарджия като бързо решение за измъкване от дълга изглежда само отстрани като правилното нещо. Истината е, че даването на пари на комарджия може само да влоши нещата, като му позволи да продължи с вредния си навик.

Какви са признаците и симптомите на хазартната зависимост?

Знаете ли, че пристрастяването към хазарта често се нарича тих убиец? Това е така, защото не винаги е лесно да разпознаете комарджия. По-скоро симптомите на хазарта лесно се пренебрегват, игнорират и им се придава друго значение. Само когато се появи оттеглянето от хазарт, т.е. симптомите на абстинентна криза, тогава може да бъде малко по-ясно, че човек наистина има проблем с патологичното залагане.

Понякога желанието за хазарт може да бъде толкова силно, а зависимостта толкова сериозна, че могат да възникнат сериозни лични и социални проблеми. Между другото, тези проблеми включват смъртта. Ето защо клиниката за лечение на хазартната зависимост има важно социално значение, защото само оторизиран център за отказване от хазарта може да предотврати тези проблеми.

Ако вие или ваш близък се борите с хазартната зависимост, много е важно да разпознаете симптомите на хазарта и да потърсите професионална помощ възможно най-скоро. Центърът за лечение на зависимости „MedTiM“ ще ви позволи да продължите живота си без пороци, зависимости и разрушителни навици.

Според изследвания хроничните комарджии често водят привидно нормален живот, но на заден план стои сериозен проблем. В крайна сметка хазартът може да доведе до пагубни резултати, поради което, повтаряме, е важно да потърсите професионална помощ навреме.

Нека сега да видим как да разпознаем комарджия и какви са признаците на хазартната зависимост.

1. Мания за хазарт

Един от най-честите признаци на хазартна зависимост е манията, която идва с това поведение. Патологичните комарджии са обсебени от хазарта и могат да бъдат толкова погълнати от хазарта, че да не се интересуват от нищо друго.

Натрапчивите мисли за хазарта или обсесивното залагане до степен, в която причинява множество проблеми в живота, са само някои от често срещаните признаци на пристрастяване към хазарта. Медицинският и професионален отказ от хазарт е единственият начин да победите този порок безопасно, сигурно и завинаги.

Манията за хазарт със сигурност е най-яркият признак за пристрастяване към хазарта, особено в ранните етапи на пристрастяващото поведение. Някои комарджии по-късно може да се опитат да скрият проблема си с хазарта, за да избегнат критика от близки.

Хората в ранните етапи на хазартното разстройство може да са развълнувани и много фокусирани върху посещение на казино, букмейкър или насочени към онлайн залагания. Патологичните комарджии могат да покажат абсолютна незаинтересованост към предишни хобита или интереси. Вместо това те ще насочат цялата си енергия към хазарта.

Честите признаци на пристрастяване към хазарта включват:

2. Невъзможност на човек да спре да играе хазарт

Патологичните комарджии често дават обещания и ангажименти към себе си и към другите, че ще спрат да играят хазарт. Но веднага щом „завършат само още един рунд на хазарта“.

Да се откажете от хазарта сами обаче не е никак лесно. По-точно, всеки опит да се откажете от хазарта сами завършва с провал. Ако човек не може да спре да играе хазарт, въпреки желанието си – това е ясен знак, че човекът е патологичен комарджия.

За съжаление повечето пристрастени са склонни да пренебрегват този симптом или да му придават съвсем различно значение.

3. Човекът залага въпреки всички негативни последици

Патологичният хазарт, особено ако човекът е хроничен патологичен комарджия, почти сигурно причинява проблеми в живота. Говорим за финансови затруднения, загуба на работа, приятели, семейство, развод и други подобни.

Много патологични комарджии и близките им са склонни да пренебрегват дори най-изявените симптоми на пристрастяване към хазарта. Това са симптомите, които са налице, когато прекомерното залагане причинява негативни последици в живота и въпреки това човекът продължава да залага.

Загубите на пари по време на хазарт са често срещани. Хора, които залагат периодически, знаят това и обикновено планират да рискуват само определена сума пари. Патологичните комарджии обаче не успяват да поставят тези граници и продължават да залагат въпреки (големите) парични загуби.

Без значение колко пари губят пристрастените към хазарта или в какви финансови проблеми се забъркват, те не могат да спрат хазартното си поведение. В тези моменти отказването от хазарта дори не им минава през ума. Всъщност много пристрастени вярват, че могат да възстановят загубите си, като продължат да залагат. Това е практика, обикновено наричана „преследване на загуби“.

Освен финансовите последици, както посочихме, хазартът може да остави и други сериозни последици в живота на комарджията. Това са, наред с други, проблеми на работа или в училище, у дома, с приятели и членове на семейството. По същия начин патологичните комарджии могат да развият множество физически и психически здравословни проблеми.

За съжаление, дори след много от тези трудности, комарджиите не могат да спрат да играят и това е основната характеристика на пристрастяването към хазарта. Ето защо е важна клиника за лечение от хазарт, която може да сведе до минимум вредните ефекти от хазарта.

Честите последици от хазарта включват:

4. Абстинентна криза от хазарт (хазартна криза), когато човек не залага

Понякога признаците на пристрастяване към хазарта са много подобни на симптомите на други форми на зависимости, като алкохолна или кокаинова зависимост. Психологически, когато патологичният комарджия не играе, той или тя може да бъде раздразнителен, депресиран или неспокоен. Това са всички признаци на абстиненция от хазарт, които се появяват, когато зависимият е обсебен от хазарта и има неконтролируема нужда да залага, за да бъде щастлив.

Следователно абстинентната криза обикновено се свързва с пристрастяване към психоактивни вещества. Въпреки това, отвикване от хазарта, т.е. симптоми на абстиненция, могат да се появят и при разстройство, свързано с хазарта. Ще говорим малко повече за тези симптоми по-късно.

Това, което трябва да се каже засега е, че хазартната криза се случва, защото хазартът активира центъра за награди в мозъка. Активирането на тази система (център) задейства, както посочихме, освобождаването на допамин.

Тъй като мозъкът става зависим от повторното освобождаване на допамин, за да функционира правилно, могат да се появят симптоми на хазартна криза, когато зависимият не залага или се опитва да спре да играе.

След като симптомите на отнемане от хазарта станат непоносими, е почти невъзможно да устоите на изкушението да залагате отново. Най-безопасният, най-добрият и най-ефективен начин за предотвратяване на рецидив е да потърсите професионална помощ от квалифициран център за отказване от хазарта.

Честите нежелани реакции от отвикване от хазарта включват:

5. Кражба или извършване на други престъпни деяния, за да може човек да залага

Патологичният комарджия често нарушава закона, за да получи парите, от които се нуждае, за да залага, или да възстанови загубите си. Кражба, измама или други начини за нарушаване на закона с цел „подхранване“ на този вреден навик – това са ясни признаци на хазарт, които никога не трябва да се пренебрегват.

Освен това този признак на хазартна зависимост може да доведе до други вредни последици, включително лишаване от свобода.

Компулсивните (патологични) комарджии могат бързо да похарчат парите си в хазарт. Това ще ги накара да търсят други източници на средства за хазарт. В този смисъл приятелите и семейството често са първите „мишени“, от които комарджията иска пари. По същия начин пристрастен към хазарта може да функционира чрез по-малко близки контакти, като колеги и познати, когато близките му разберат, че парите им финансират хазартния навик.

6. Клиника за лечение на хазартна зависимост, чувство на срам и отричане, че проблемът съществува

Отричането, че човек има проблем с хазарта, е често срещан признак за пристрастяване към хазарта. Патологичните комарджии често осъзнават проблема си, но отказват да го признаят. Последицата от това поведение е дълбоко чувство на неудобство и срам от поведението. Те знаят, че трябва да се откажат от хазарта, но поради отричането на проблема и чувството на срам не искат да го признаят.

„MedTiM“, като професионална клиника за хазартни зависимости, запазва Вашата анонимност, спазвайки всички стандарти за дискретност. Не трябва да се срамувате, че вие или някой ваш близък имате проблем с хазарта. Първата и най-основна стъпка, когато става въпрос за лечение на комарджиите, е да признаете, че има проблем. Свържете се с нас и ние ще ви покажем, че отказването от хазарта е възможно във всеки смисъл!

Не всички патологични комарджии обаче изпитват срам от порока си. Това е особено изразено, ако продължават да отричат, че поведението им е проблематично. От друга страна, някои компулсивни комарджии, които знаят, че имат проблем и са се опитали да се откажат, но не са успели, могат да изпитат голяма вина или срам след залагане.

Тези чувства на срам, вина и саморазочарование могат да доведат до ниско самочувствие, безпокойство, депресия и мисли за самоубийство. Пристрастените към хазарта може да се чувстват в капан на своята зависимост и че отказването от хазарта е невъзможна мисия.

Ако подозирате, че ваш близък има проблем с хазарта, но той или тя продължава да отрича проблема, време е да потърсите професионална помощ. Център за отказване от хазартни игриMedTiM“ е точният адрес за Вас.

7. Финансови проблеми

Един от най-честите признаци на пристрастяване към хазарта са финансовите проблеми. Затъването в дългове е резултат от компулсивно хазартно разстройство. Една от най-честите причини за навлизане в света на хазарта е желанието за бързи и лесни печалби.

Човек, който все още не е станал комарджия, може да се подведе от тази идея, която винаги остава само в сферата на фантастиката. С други думи, лесните, бързи и големи печалби от хазарт са илюзорна вяра, в която за съжаление вярват много комарджии. Загубата в хазарта винаги е правило, а случайната печалба е изключение и рядкост.

Дори когато комарджия започне да губи огромни суми пари, той все още си мисли, че има шанс да възстанови загубеното. Вместо това да е моментът, в който зависимият от хазарта осъзнава, че трябва да спре, се случва точно обратното. Патологичният комарджия, в пълна загуба на контрол над импулса си за хазарт, продължава да поема рискове, като инвестира още по-големи суми, мислейки, че „късметът ще му се усмихне“.

Това поведение води само до дългове, финансови проблеми и дългове. Патологичният комарджия може за една нощ да загуби всичко, което е спечелил през живота си, и това е точно това, което изпитват много комарджии.

Ето защо комарджиите, а това отново показва изцеление от хазартния опит, често започват да искат, тоест да вземат пари назаем. Първо от членове на семейството, след това от приятели, но също и от колеги от работата. В този смисъл компулсивните комарджии зависят от другите да им осигурят пари, за да играят или да плащат разходи, защото са загубили парите си в хазарт.

Отказването от хазарта в лицензирано заведение за лечение на зависимости е единственият начин да се сложи край на тези и подобни проблеми.

8. Отвикване от хазарт - Прикриване на хазартно поведение и потайност

Лъжата или скриването на доказателства за пристрастяване към хазарта е много често срещано поведение за комарджия. Това е особено вярно, тъй като хазартното разстройство прогресира и хората, близки до залагащия, са осъзнали проблема.

Патологичните комарджии често лъжат за местонахождението си, изтриват историята си на сърфиране в сайтове за хазарт, крият банкови извлечения или извлечения по кредитни карти. Патологичните комарджии също лъжат за това къде харчат парите си.

Честите признаци на лъжа или прикриване на хазартно поведение включват:

Как изглежда абстинентната криза от хазарт - хазартна криза?

Точно както при зависимостта от психоактивни вещества, страдащите от компулсивно разстройство на хазарта могат да преминат през сериозна абстинентна криза от хазарт. Следователно абстиненцията от хазарта е психо-физическото състояние на залагащия и реакцията на неговия организъм, когато той спре или когато намали интензивността на хазарта.

Напълно погрешно е схващането, че е необходимо да се приемат вещества, за да се получи абстинентна криза. Вече споменахме, че хазартът, като форма на нехимическа зависимост, променя начина, по който работи системата за възнаграждение на мозъка. Тази химическа промяна в мозъка е достатъчна, за да предизвика хазартна криза.

Симптомите на хазартна криза са тежки и могат да бъдат групирани в две категории: емоционални (ментални) симптоми и физически симптоми.

Клиниката за лечение на хазартна зависимостMedTiM“ е на Ваше разположение по всяко време, за да Ви помогне да преодолеете тези симптоми по безопасен и безболезнен начин.

1. Хазартна криза – Психични (емоционални) симптоми

Депресия. Депресията е често срещано и сериозно психично заболяване, което влияе негативно върху това как човек се чувства, мисли и се държи. Това причинява чувство на тъга и/или загуба на интерес към дейности, които някога са ви харесвали.

Тревожност. Това е психологическо разстройство и емоция, характеризираща се с чувство на напрежение, страх, безпокойство и последици за физическото здраве, като повишено кръвно налягане. Тревожността променя възприятието на ума и кара човек да мисли, че нещата са много по-лоши, отколкото са.

Безсъние. Безсънието може да причини депресия, лошо физическо здраве, повишени нива на стрес, раздразнителност, намалена концентрация и липса на мотивация.

Силно желание за хазарт. Жаждата възниква, защото мозъкът знае, че хазартът е най-лесният и бърз начин да получите „възбудата“, за която мозъкът и тялото копнеят. Нуждата от хазарт е много по-интензивна от нещо като ежедневен копнеж за храна и вода. В допълнение, патологичният комарджия има силни спомени, свързани с хазарта, което прави хазарта да изглежда още по-привлекателен.

2. Хазартна криза – Физически симптоми

Тревожността или депресията, като психологически симптоми на отнемане от хазарта, могат да причинят лишаване от сън. Липсата на сън може да причини бледност, наддаване/загуба на тегло, акне и тъмни кръгове под очите.

Физическите симптоми на отказ от хазарт могат да включват:

Какви са преживяванията при лечение от хазарта?

Центърът за лечение на хазартна зависимост „MedTiM“ от години успешно лекува пациенти от всички форми на патологичен хазарт. Ето защо сега ви представяме някои преживявания на нашите пациенти.

Лечение от хазарт опити - Ненад, 47 години, Белград

Залагам от тийнейджърските си години. Тогава не го смятах за проблем, редовно се отбивах в залаганията с приятелите ми след училище, за да играя фиш. Минаха години и прекарвах по-голямата част от времето си в казина.

Въпреки възбудата, която ми предоставяше хазартът, започнах да изпитвам сериозни житейски проблеми – затънах в безумни дългове, жена ми ме напусна и ми взе децата, а депресията ме убиваше. Едва когато разбрах, че животът ми се руши пред очите ми, реших да потърся професионална помощ. По препоръка на загрижени приятели отидох в клиника „MedTiM“ и там буквално се преродих. Хазартът дори вече не съществува в съзнанието ми след лечението в тази болница.“

Лечение от хазарт опити - Радомир, 50 години, Пожаревац

Всичко, което спечелих, го похарчих за хазарт. Пренебрегвах всичко останало – семейство, приятели и всякакви други задължения. Хазартът ми влезе под кожата толкова много, че прекарах седмици и месеци само в мислене за него и в стратегия как да спечеля пари.

Реалността беше, че винаги бях на загуба и никога не исках да го призная пред себе си. Не само ме уволниха от работа, но трябваше да продам имуществото си, за да изплатя дълговете си. Тогава реших, че е достатъчно и трябва да потърся професионална помощ. Търсих и търсих упорито, пробвах различни рехабилитационни програми, но без успех.

Това продължи докато не попаднах на „MedTiM“. само този център за отказване от хазарт се погрижи за мен по всякакъв начин. Моят опит с лечението на хазарта в тази клиника е похвален, защото тук персоналът наистина се грижи за хората. Ако имате проблем с хазарта, моята сърдечна препоръка е да дойдете в „MedTiM“, няма да съжалявате.“

Лечение от хазарт опити - Карла, 60 години, Германия

Дори днес се срамувам от хазартното си минало. Не съм ходил на казина, почти не познавам спортни залагания… Но ден без покер беше немислим за мен. Когато не играех покер, треперех, пушех по 5 кутии цигари на ден, просто не можех да се успокоя.

Това не бяха обикновени покер игри. Това бяха игри, които се знаеха, че продължават цяла нощ и в които залогът не беше малък. Заложих всичките си ценности и почти всичко, което притежавах, само за да мога да играя покер. Никой и нищо друго нямаше значение за мен освен покера – дотам стигна зависимостта ми.

За щастие никога не фалирах, въпреки че често губех. Но, за мое голямо съжаление, здравето ми не ме подведе. Диабет, проблеми със сърцето и вените, високо кръвно… Инфарктът беше моят момент на събуждане и моментът, в който разбрах, че хазартът ме съсипва както психически, така и физически.

Вярвате или не, не можах да намеря нито една клиника в Германия, достойна да ме излекува от хазарта. Дадоха ми само лекарства за здравословното ми състояние, но желанието ми за хазарт ставаше все по-голямо. Открих болница „MedTiM“ случайно в интернет. Виждайки целия успех, който постигнаха с други пациенти, реших да опитам техните програми за рехабилитационно лечение.

И се отплати във всяко отношение! Прекрасна среда, лекарите и персоналът са достъпни и готови да помогнат по всяко време. Разбира се, най-важното е, че успяха да ме откажат завинаги от този отвратителен порок. Никога, никога не влизайте в света на хазарта, защото това е ад. А за „MedTiM“ имам само похвали. Днес, след 30 години постоянен хазарт, най-накрая живея свободна и щастлива!“

Клиника за лечение на хазартна зависимост "MedTiM" - Сложете край на този порок завинаги!

Самостоятелното спиране на хазарта е битка с вятърни мелници. Виждали сме, че симптомите на хазартна криза и желанието за залагане са много интензивни и неприятни и почти винаги има висок риск от рецидив. Ако искате да знаете как да спрете завинаги да играете хазарт, трябва да знаете, че за съжаление това не е само въпрос на воля и решителност.

Хазартната зависимост е сериозно, сложно и прогресиращо заболяване, което може да се лекува със специални медицински лечения и подходи. Същността на лечението на комарджиите е да се открият и решат причините и проблемите, довели до това патологично разстройство. В това със сигурност ще ви помогне клиниката за лечение на зависимост от хазартни игри „MedTiM“.

Лечението от хазарта в клиникаMedTiMпродължава само 14 дни. В допълнение към подходящата лекарствена терапия, нашият център за лечение на хазартна зависимост предоставя на всеки пациент най-ефективното психологическо лечение. Защото по същността си хазартната зависимост е психологическа по природа. Нашите психолози и психотерапевти работят интензивно с пациенти всеки ден.

Програмите за лечение на психологическа зависимост са създадени според най-новите медицински стандарти и са насочени към промяна на нагласите, навиците и вярванията, довели пациента до болестта на патологичния хазарт.

Многобройните преживявания с лечението на комарджии и препоръки за нашата болница показват, че нашите терапии за отказване от хазарта са адаптирани към индивидуалните нужди на всеки пациент. Ето защо нашият екип от световноизвестни лекари успя да излекува хиляди зависими от цял свят.

Независимо от степента или продължителността на патологичния хазарт, нашата клиника за отказване от хазарт прилага изключително иновативни програми за лечение и терапия. В допълнение към фармакотерапията и психотерапията, с акцент върху когнитивно-поведенческата терапия, ние предоставяме на всеки пациент уникална амбулаторна подкрепа след изписване от болницата.

Отвикването от хазарта в клиника „MedTiM“ е абсолютно безопасно, медицински тествано и безболезнено! Обадете ни се сега и насрочете безплатна консултация. Ще ви накараме да забравите за хазарта завинаги!

Център за лечение на зависимости “MedTiМ”

Работно време:

Работно време и приемане на пациенти
всеки ден в периода 00-24 ч.

Научете всичко за зависимостите
и други психични проблеми