Отвикване от наркотици в клиника MedTiM

Отказването от наркотици е възможно – Направете живота отново красив!

Table of Contents

Отказването от наркотици е сложен психо-физически процес, който води до множество симптоми, които могат да бъдат много изтощителни. За щастие има медицински доказани лечения за безопасно отказване от всякакъв вид наркотици, които ви позволяват да живеете трезвен и нормален живот!

Отказване от наркотици - Какво се подразбира под "наркотик"?

Когато думата „наркотик“ се спомене в какъвто и да е контекст, една от първите асоциации с този термин е пристрастяването или наркоманията. Наркотиците, в по-широк смисъл, означават всички онези химически вещества, които променят начина, по който функционират нашето тяло, ум и мозък.

Това могат да бъдат незаконни вещества, като хероин, кокаин, марихуана и т.н. От друга страна, наркотиците включват някои законово регулирани и контролирани вещества.

С други думи, това може да бъде алкохол или някои лекарства, отпускани с рецепта. Тези вещества, в случай на злоупотреба, могат да причинят пристрастяване. Само някои примери за тези лекарства са лекарства от групата на бензодиазепините, като Lorazepam, Bromazepam, Xalol, Rivotril, както и други успокоителни.

Нека не пренебрегваме факта, че лекарствата могат да бъдат и нехимични. По-точно, не е необходимо човек непременно да приема определено химическо вещество в себе си, за да се пристрасти и, на разговорен език, да се „дрогира“. Говорим за патологична зависимост от хазарт, интернет или видео игри.

Следователно зависимостта, като за съжаление все по-разрастваща се болест днес, е общият знаменател за всички видове наркотици. В тази връзка възникват въпроси – възможно ли е и как изглежда спирането на наркотици? Какво се случва с тялото и мозъка на зависимите, когато се откажат от наркотиците? Какви са симптомите на отнемане на дрогата? Възможно ли е да се отървете от дрогата „на сухо“ и у дома? Има ли и какви са лекарствата за отказване от наркотици? Кога трябва да потърсите професионална помощ и да се свържете с център за лечение на наркомани?

Научете отговорите на тези и много други въпроси, свързани със спирането на наркотици, в нашия следващ текст.

Отказване от наркотици - Труден, но решим проблем

Лесно влизане, трудно излизане. Така, грубо казано, може да се определи навлизането в света на наркотиците и пристрастяването, от една страна, и отказването от наркотици като желание за излизане от този свят, от друга страна.

Какъвто и наркотик да вземе човек, рискът от пристрастяване е налице. Понякога човек може да развие зависимост само след една или няколко консумация на определени наркотици (като например хероин или кокаин). Но в някои случаи някои вещества предизвикват пристрастяване, когато се приемат в големи количества или за дълъг период от време. Пример за това са лекарствата за подобряване на настроението.

Когато човек се пристрасти към дадено вещество и след това внезапно и рязко реши да спре да го използва, той е изложен на риск да изпита неприятни симптоми на абстиненция. С други думи, човек може да преживее стресираща и никак не приятна абстинентна криза. Тази криза се проявява под формата на определени психологически и физически промени и странични ефекти при индивида, който се опитва да се откаже от наркотика. Разбира се, когато става въпрос за симптомите на отнемане на наркотици, ще говорим за тях малко по-късно.

Често се случва зависимият да живее с вярата, че може да се освободи от наркотиците у дома, просто като спре употребата на наркотици. Това убеждение обаче е далеч от истината. Това отношение може повече да навреди на зависимия, отколкото да помогне, а понякога може да бъде и фатално за него.

Затова отвикването от наркотици в домашни условия крие висок риск от рецидив, поради непоносимите симптоми на абстинентната криза. Ето защо подходящата медицинска помощ и програма за безопасно и безболезнено отказване от наркотици и детоксикация е най-доброто (и единствено възможно) решение в този случай.

Ако вие или ваш близък човек се борите с пристрастяване и злоупотреба с вещества, не се колебайте да потърсите помощ от сертифициран и признат център за лечение от наркотици като MedTiM.

Какво точно представлява отказването на наркотици?

Най-кратко казано, абстиненцията на наркотици е психофизиологичният отговор на тялото на човек, когато той внезапно спре да използва определен наркотик или намали употребата му. Следователно става дума за наркотици, т.е. вещества, към които организмът на човек е свикнал и са предизвикали пристрастяване.

Различните видове абстинентни кризи, които са типични за отнемането на наркотици, могат да включват различни комбинации от физически, психически и емоционални симптоми. Някои от тези симптоми могат да бъдат опасни и дори фатални, ако не се лекуват.

Погледнато обаче от друг ъгъл, абстиненцията от наркотици може да се дефинира по два начина.

1) Смъркане на кокаин

2) Второ, повторно приемане на дрогата (рецидив), за да се избегнат симптомите на отнемане, които се появяват, след като човек спре да употребява веществото.

Как мозъкът и тялото реагират на отнемане на наркотици?

За да разберете какво е отнемането на наркотици, е необходимо да разберете начина, по който тези вещества влияят на човешкия мозъка. Мозъкът е пълен с нервни клетки (неврони), които изпращат химически съобщения един към друг. Когато човек приема наркотици, химическите сигнали в мозъка се променят в отговор на тези вещества. Понякога, в зависимост от наркотика, пътя, времето и количеството на прием, мозъкът завършва с повече от определени химикали, а понякога с по-малко. Точните химикали зависят от веществото, което се консумира.

С течение на времето мозъкът свиква с химични сигнали, променени от наркотици, т.е. с химически сигнали, които са били променени от употребата на наркотици. По-точно, тялото и мозъкът на зависимия са се научили да очакват наркотика в своята система, защото те „разчитат“ на неговото присъствие, за да функционират нормално. Когато тялото и мозъкът свикнат с наличието на наркотика и не могат да функционират без него, това не е нищо друго освен пристрастяване. А когато човек е зависим, той може да се „чувства нормално“ само с наличието на наркотици в тялото си.

Когато човек рязко и внезапно спре да приема наркотика, към който тялото му е свикнало, тогава тялото е в състояние на шок. В резултат на това се появяват бурни и неприятни симптоми на отнемане, по-известни като симптоми на абстиненция. Различните наркотици причиняват различни химически промени в мозъка. Следователно точните симптоми на отнемане на наркотика зависят от веществото, което лицето използва.

Следователно спирането на наркотици то е един вид опит на тялото да възстанови баланса в системата си, когато в нея няма наркотици. Отнемането на наркотици е защитен механизъм на тялото в отговор на спиране на приема или консумацията на определено вещество.

По време на процеса на отнемане тялото се опитва да достигне ново състояние на хомеостаза, тъй като се освобождава от всякакви дългосрочни химически ефекти на наркотика. Това може да доведе до временни смущения в мозъчната химия и може да бъде придружено от значителни последици за психическото и физическото здраве на човека.

Може ли абстиненцията да бъде смъртоносна?

Ако не се лекува медицински, отнемането на наркотици като алкохол, хероин и бензодиазепини може да бъде доста сериозно. В някои случаи това отнемане може да бъде фатално, но това е рядко.

Например тежката алкохолна абстиненция понякога се свързва със синдром, известен като делириум тременс. Ако състоянието не се разпознае и не се лекува правилно, делириум тременс може да причини тежки гърчове и потенциална смърт. Оценките на някои проучвания показват, че това състояние е налице при по-малко от 5 процента от хората, които се отказват от алкохола. Въпреки това, той може да бъде фатален при приблизително 15 процента от случаите на отнемане на алкохол без подходящо медицинско лечение.

Въпреки че симптомите на отнемане на опиати рядко са животозастрашаващи, те могат да бъдат много неудобни. Въпреки факта, че симптомите на отнемане от тези вещества не са фатални в повечето случаи, съществува друг основен риск. Говорим за риска от връщане към употребата на опиати (рецидив) за всички, които се опитват да се откажат от тези вещества сами, без медицинска помощ.

Ако това се случи след достатъчно дълъг период на въздържание, така че толерантността към опиати е значително намалена, тогава може да настъпи предозиране. Следователно предозирането или интоксикацията може да доведе до смърт.

В тези ситуации само медицинската детоксикация може да облекчи дискомфорта и да намали риска от опасни усложнения при отнемане. Медицински подпомаганата детоксикация е от решаващо значение за ранното възстановяване от пристрастяването и има потенциала в крайна сметка да спаси живота на човек!

Клиника за лечение на зависимости MedTiM – Отвикване от дрога

Какви са симптомите на отнемане на наркотици?

Симптомите на отнемане на наркотици могат да бъдат различни в зависимост от използваното вещество. По същия начин симптомите на отнемане на наркотици могат да варират от леки до тежки, в зависимост от консумираното вещество. Освен това симптомите на отнемане на наркотици зависят от това колко дълго и колко интензивно човек е използвал определено наркотици.

Симптомите на отнемане на наркотици могат да бъдат много интензивни, напрегнати и неприятни, така че човек понякога трудно се справя с тях. В резултат на това зависимият може да вземе наркотика отново в опит да облекчи дискомфорта от абстинентната криза (рецидив). Човек може да изпита симптоми на отнемане от различни видове наркотици.

И това, започвайки с марихуаната и алкохола, през стимуланти, като кокаин, успокоителни, като диазепам, чак до опиати като хероин и субутекс (бупренорфин). Значително по-тежки симптоми на абстиненция са свързани с вещества като алкохол, някои бензодиазепини и опиати.

Най-общо казано, често срещаните симптоми на отнемане на наркотици могат да включват следното:

Сега нека да разгледаме общите симптоми на абстиненция от различни видове наркотици.

1) Симптоми на отнемане на алкохол

В началото на този текст посочихме, че терминът „наркотик“ най-общо се отнася до точно определени химически вещества, които са незаконни. Никога обаче не трябва да забравяме, че алкохолът, макар и легално вещество, е наркотик, който може да причини тежка и хронична зависимост. Точно затова споменаваме алкохола тук в контекста на наркотиците.

Алкохолиците могат да бъдат и са изложени на риск от тежка абстинентна криза. Те никога не трябва да се опитват да се откажат от алкохола у дома без лекарско наблюдение. Това е така, защото тогава има голяма вероятност от гърчове и други усложнения при отнемане. За мнозина отказването от алкохола е неприятно преживяване. По същия начин в някои случаи алкохолната криза може да се окаже животозастрашаваща, ако симптомите на алкохолна абстиненция не се лекуват медицински.

Симптомите на алкохолна абстиненция могат да се появят в рамките на часове след последното питие. Някои от тревожните симптоми на алкохолната абстиненция включват:

Вероятността от тежки симптоми на алкохолна абстиненция се увеличава значително при хора, които интензивно пият големи количества алкохол. Докато спирането на алкохола може да започне през първите няколко часа след последното питие, делириум тременс може да започне внезапно, само дни по-късно.

2) Симптоми на отнемане на дрогата – бензодиазепини

Бензодиазепините са група лекарства, които, подобно на алкохола, са легални. Тези лекарства се предписват от лекар за лечение на определени състояния, като тревожност, паническо разстройство, гърчове и други подобни. Когато се използва под наблюдението на лекар и по терапевтично предназначение, симптомите на горните състояния могат да бъдат контролирани и облекчени.

Въпреки това, ако бензодиазепините се използват неправилно, съществува риск от пристрастяване. Следователно, човек също е изложен на риск от абстинентна криза в случай на спиране на бензодиазепините. Някои от най-известните бензодиазепини са бензедин, лоразепам, бромазепам, ксалол и други.

Ето симптомите на отказ от бензодиазепини:

3) Симптоми на абстиненция от хероин и други опиати

Хероинът определено е най-известният опиоиден наркотик (опиат). Това е силно пристрастяващо лекарство, което може да предизвика пристрастяване само след една употреба. Ето защо семейството на зависимия, както и самият зависим често се питат „как да се освободя от хероина„?

Опиатите са група наркотици, с които се злоупотребява масово и предизвикват силно пристрастяване. Известна степен на пристрастяване към опиатите може да се развие след кратки периоди на употреба. Опиоидните лекарства (болкоуспокояващи), когато се използват под наблюдението на лекар, успешно облекчават физическата болка, причинена от нараняване, заболяване или операция. Злоупотребата с опиати може значително да увеличи риска някой да стане зависим от тях.

Симптомите на отнемане на наркотици, когато става въпрос за опиати, включват, наред с другото:

Чистият дискомфорт от абстинентна криза – която някои описват като имитация на лош случай на грип – може да доведе до огромен физически и психологически стрес. Без професионална помощ отнемането на опиати може да доведе до рецидив и повторна употреба на лекарството.

4) Симптоми на отнемане на наркотици - стимуланти

Злоупотребата със стимуланти най-често се проявява в модели на тежка злоупотреба („преяждане“), последвано от фаза на „падане“. Тогава човекът спира да използва стимуланта и се появяват симптоми на отнемане. Някои от най-известните стимуланти включват, но не се ограничават до кокаин, крек кокаин, амфетамини, метамфетамини и други подобни.

Въпреки че обикновено не са опасни, симптомите на абстиненция от стимуланти могат да включват тежка депресия със суицидни мисли и поведение. Точно затова е необходима медицинска детоксикация от употребата на стимуланти и контрол на симптомите на абстиненция.

Някои от симптомите на отнемане от стимуланти включват:

5) Симптоми на отнемане на марихуана (канабис)

Въпреки че погрешно се смята за по-лек наркотик, марихуаната може да причини тежка зависимост и, следователно, сериозни симптоми на отнемане. Хората, които злоупотребяват с канабис за кратко или в малки количества, вероятно ще изпитат по-леки симптоми на отнемане, включително главоболие, безпокойство и гадене. Въпреки това, хроничните употребяващи марихуана почти сигурно ще получат по-тежки симптоми.

Що се отнася до симптомите на отнемане на наркотици – марихуана – те могат да варират в зависимост от пола и възрастта на зависимия. Някои от тези симптоми включват:

По-сериозните симптоми на отнемане, изпитвани от хроничните пристрастени към марихуаната, включват мускулни болки/крампи и безсъние.

Знаете ли, че има пост-остър (продължителен) синдром на отнемане на наркотици?

Въпреки че симптомите на отнемане на наркотици са неприятни, те обикновено изчезват след 2 седмици – особено с помощта на медицински асистирана детоксикация. Някои наркотици обаче могат да доведат до дълъг процес на отнемане.

Този процес може да отнеме много месеци и дори година! Хората, които консумират големи количества психоактивни вещества за дълъг период от време, са по-склонни да развият това състояние. По-известен е като синдром на продължителна абстиненция или пост-остър синдром на абстиненция (PASD).

Постакутен синдром на абстиненция се отнася до симптоми, които продължават след отшумяване на острите симптоми на абстиненция. Симптомите на PASD, които рядко включват физически симптоми, могат да бъдат също толкова интензивни, колкото тези, изпитани по време на острата фаза на отнемане. Хората могат да изпитат раздразнителност, тревожност, депресия, промени в настроението, ниска енергия, безсъние, липса на фокус и липса на либидо.

Симптомите на пост-остър синдром могат да изложат човек на риск от рецидив, тъй като той може да се върне към употребата на наркотици, за да спре дискомфорта.

Лечение на зависимости в клиника MedTiM

Има ли и какви са лекарствата за отнемане на наркотици?

Лекарствата за отнемане на наркотици са лекарства, които са специално предназначени да облекчат симптомите на кризата на отнемане.

Това са лекарства, които се предписват само от лекар и се прилагат само под строг лекарски контрол. С други думи, зависимият не трябва и не може да използва тези лекарства самостоятелно и в домашни условия. Лекарствата за отнемане на наркотици се дават на зависимия пациент в процеса на медицинска детоксикация, като част от фармакологичната терапия при лечението на зависимостта. Център за лечение от наркотици, като MedTiM, е лицензиран да предоставя на пациентите фармакологична терапия под формата на лекарства за облекчаване на абстинентни кризи от наркотици.

Има много предимства от употребата на тези лекарства. Например, медицинското наблюдение и прилагането на определени лекарства за отнемане на наркотици може да помогне за намаляване на животозастрашаващите усложнения. Тези усложнения биха могли, както посочихме на няколко места, да бъдат фатални, ако лицето не се лекува. Лекарствата за отнемане на наркотици понякога се наричат блокери на наркотици.

Нека да разгледаме накратко най-често срещаните лекарства за отнемане на наркотици.

Антиконвулсанти

Антиконвулсантите (антиепилептици) са вид лекарства за отнемане от наркотици, които се предписват за предотвратяване на гърчове. Те могат да бъдат полезен компонент на алкохолната детоксикация, като намаляват пристъпите на отнемане на алкохол. Антиконвулсивните лекарства също могат да помогнат за намаляване на желанието за алкохол.

Лекарства за отнемане на наркотици - бензодиазепини

Както споменахме, бензодиазепините са група лекарства, които се предписват за лечение на тревожност и други подобни състояния. Въпреки това, те се използват и като лекарства за абстиненция от наркотици в процеса на медицинска детоксикация. Например, те могат да помогнат за справяне и намаляване на тежестта на симптомите на отнемане от алкохол и други бензодиазепини.

Някои от често използваните бензодиазепини за тази цел са Лоразепам, Диазепам и Оксазепам.

Метадон

Метадонът често се използва като заместителна терапия при лечение на пристрастяване към опиати. Метадонът действа, като намалява желанието за опиати и намалява симптомите на отнемане. Въпреки че е признат за лекарство за отнемане на наркотици, метадоновата терапия не се препоръчва. Причината се крие във факта, че метадонът може да предизвика пристрастяване и един пристрастяващ навик всъщност се заменя с друг.

Фенобарбитал

Фенобарбиталът е барбитуратен антиконвулсант, който понякога се използва за отказване от успокоителни и алкохол. Използването му обаче става все по-рядко. Барбитуратите като фенобарбитал могат да бъдат силно пристрастяващи. Приемането на твърде много от тях – предозиране – може да бъде фатално. Употребата на фенобарбитал трябва да се наблюдава внимателно от медицински специалисти.

Субоксон (Suboxone)

Субоксонът е комбинация от опиоиден агонист (което означава, че активира опиоидните рецептори на мозъка) и опиоиден антагонист (което означава, че блокира или обръща ефектите на опиатите). По-конкретно, Субоксон е комбинация от Бупренорфин и Налоксон.

Различава се от Субутекс по това, че съдържа Налоксон, лекарство, което се използва за бързо премахване на предозиране с опиати.

Субутекс (Subutex)

Субутексът, който се състои само от Бупренорфин, действа като намалява симптомите на отнемане на опиати и глада. Субутекс може да помогне за блокиране на еуфоричните ефекти, които хората често изпитват, когато приемат забранени опиати. Други предимства на Субутекс включват повишена безопасност в случай на предозиране с опиати и намален риск от злоупотреба с опиати.

Повече за Субутекс, неговите ефекти и противопоказания можете да прочетете ТУК.

Постдетокс лекарства за отнемане от наркотици

Някои лекарства за отнемане на наркотици могат да бъдат предписани като част от текущото лечение на пристрастяване към алкохол или опиати. Поради различни причини тези лекарства не могат да се дават по време на фазата на медицинска детоксикация. Ето защо те се използват като лекарства за поддържане на абстиненция след приключване на детоксикационната фаза на лечението.

Лекарства за отнемане на наркотици - Дисулфирам

Дисулфирам е едно от трите лекарства, одобрени от FDA (Администрацията по храните и лекарствата) за лечение на нарушения, свързани с употребата на алкохол.

Дисулфирам всъщност не е лекарство против алкохолизъм. Това лекарство действа, като причинява серия от странични ефекти, които се появяват, ако човек консумира алкохол, докато е под въздействието на това лекарство. Тези ефекти могат да включват гадене, изпотяване, замаяност, сърцебиене, ускорен пулс и ниско кръвно налягане.

Изследванията показват, че тежкият дискомфорт, причинен от тези симптоми, може да помогне ефективно на алкохолиците да спрат употребата на алкохол. Дисулфирам често се нарича хапчета за алкохолизъм, въпреки че ефектът му се свежда до това, че човек буквално се повръща от алкохола.

Налтрексон (Naltrexone)

Налтрексон е лекарство за отнемане на наркотици, одобрено за лечение на разстройство, свързано с употребата на алкохол и опиати.

Предлага се под формата на таблетки, които могат да се приемат ежедневно като част от цялостна програма за лечение на алкохолна зависимост. Налтрексон може да помогне за потискане на глада за алкохол и терапията започва след завършване на детоксикацията. В противен случай може да причини симптоми като гадене и повръщане.

Налтрексон се предлага и в течна форма, т.е. под формата на инжекции (течен имплант – депо инжекция). Освен това налтрексон може да се дава на пациента под формата на пелети (твърд имплант).

В случай на опиати, Налтрексон действа, като блокира еуфоричните и седативни ефекти. Също така, това лекарство може да помогне за ограничаване на апетита и няма потенциал за пристрастяване или злоупотреба.

Повече за Налтрексон, приложението и ефектите му можете да прочетете ТУК.

Акампросат

Акампросат е лекарство, което често се използва, след като човек е започнал детоксикация. Помага на пациентите да поддържат въздържание от алкохол. Обикновено пациентите започват да приемат акампрозат около пет дни след последната употреба на алкохол. Акампросат изглежда по-ефективен, след като човек е завършил детоксикацията и се е въздържал от алкохол преди започване на лечението.

Опит при отказване от наркотици

Що се отнася до преживяванията при отнемане на наркотици, ще ви представим препоръки от пациенти, които са се излекували успешно от зависимостта в клиниката MedTiM.
Имах проблем с опиатите повече от 20 години. Първоначално ми беше удоволствие, но след няколко години ми стана навик. Не можех да функционирам без него, беше ми много трудно. Едновременно с това си вършех работата, но винаги трябваше да намирам хероин, за да мога да работя. Имам семейство и деца, съжалявам, че съм пропуснал много неща в тяхното възпитание. Беше ми трудно да си призная, че имам проблем. Семейството ми разбра за клиниката MedTiM и аз се съгласих да дойда за лечение. Бях тук само две седмици и лекарите ми помогнаха най-накрая да преодолея кризите.

Бях в клиниката MedTiM за лечение на кокаин и алкохол. Лечението продължи 14 дни. Бях голям кокаинист, приемах по 4-5 грама кокаин на ден. Пиех по 2 литра уиски на ден. Не знаех къде отивам и какво ще правя. След като се консултирахме със семейството, за да намерим помощ, открихме клиниката MedTiM. Само след 14 дни се чувствам много по-добре и вече не жадувам за кокаин и алкохол. Чувствам, че най-после бремето е свалено от сърцето ми! Препоръчвам клиниката MedTiM на всички.

„Имах проблем с прекомерната употреба на алкохол и Xanax. Започнах да ги приемам за ежедневния си стрес, мислейки, че ще облекчи този стрес. За щастие, имах страхотен опит с отказването от тези вещества в клиниката MedTiM, където бях приет от изключително подготвен екип. Само за 15 дни в клиниката получих медицинско лечение по най-добрия възможен начин. Резултатът е, че благодарение на MedTiM спрях прекомерната употреба на тези вещества.

Център за лечение от наркотици MedTiM - Решение за всяка зависимост!

Клиника MedTiM е модерен център за рехабилитация на наркомани и една от най-модерните болници за лечение на всички форми на зависимости! Нашата болница разполага със световно признат екип от медицински специалисти с дългогодишен опит в лечението на всички форми и видове зависимости! Отказването от дрогата – и от всякакви наркотици – е нашата специалност и ние ще помогнем на вас или на някой ваш близък да спре употребата на психоактивни вещества веднъж завинаги!

Отвикването от наркотици в клиника MedTiM продължава само 14 дни – без заместителна терапия в края на лечението! Нашите персонализирани програми за лечение дават отлични резултати за много кратко време! При това не го казваме ние, а го казват хиляди излекувани пациенти от цял свят! Само след две седмици лечение пациентът ще почувства значителни подобрения в психо-физическото си състояние. Всяко желание за по-нататъшна употреба на наркотици ще изчезне!

Безболезнена и ефективна детоксикация и отвикване от всички видове наркотици в MedTiM!

Спирането на наркотици в нашата болница е ефективно, защото прилагаме напълно безболезнена и безопасна детоксикация! Следователно, по време на процеса на детоксикация, пациентът няма да почувства никакви неприятни симптоми на абстиненция, които изчезват след това лечение. Детоксикацията в клиника MedTiM, която се провежда под наблюдението на лекар, помага на пациента да изхвърли по-бързо вредните и токсични вещества от тялото си!

След иновативно и индивидуално детоксикиращо лечение прилагаме психотерапия. Целта на психологическото лечение е лечението на психологическата зависимост и решаването на причините за проблемите, довели до пристрастяването на първо място. По същия начин всеки пациент, който е преминал детоксикиращо лечение, получава персонализирани лекарства за отнемане на наркотици.

Осигуряваме максимална и непрекъсната подкрепа, и грижа за всеки пациент, както и за семейството му по време на процеса на отказване от наркотици. Ние поддържаме връзка и оказваме подкрепа на пациента и семейството за период от 12 месеца след напускане на болницата. Правим това, за да запазим и подобрим резултатите от болничното лечение.

Ние наистина се грижим за вас и вашите близки по всякакъв начин. Вече можете да се свържете с нас и да си уговорите безплатна консултация, ако искате наркотиците да станат вашето грозно минало.

MedTiM - Да направим живота отново красив!

Център за лечение на зависимости “MedTiМ”

Работно време:

Работно време и приемане на пациенти
всеки ден в периода 00-24 ч.

Научете всичко за зависимостите
и други психични проблеми