Хапчета за алкохолизъм все пак същестуват? Ето как да се освободите от алкохолизма веднъж завинаги!

Преглед на съдържанието

Хапчета за алкохолизъм - Съществува ли изобщо и какво представляват?

Алкохолизмът несъмнено е една от най-разпространените зависимости днес. А именно злоупотребата с алкохол е четвъртата водеща причина за всички смъртни случаи в света. С други думи, злоупотребата с това психоактивно вещество е отговорна за повече от 5 процента от всички смъртни случаи в света. Днес консумацията на алкохол е социално приемливо явление. Прекомерната употреба на алкохол обаче почти сигурно води до физическа и психологическа зависимост, тъй като алкохолът променя химическите връзки в мозъка. Практиката показва, че едно от най-добрите решения за лечение на алкохолизъм всъщност е блокер против алкохол.

Злоупотребата с алкохол е проблем не само за алкохолика, но и за семейството му и обществото като цяло. Вредните последици от алкохолизма водят до множество вредни физически, психологически и социални последици. От наддаване на тегло, през дисфункция на черния дроб и загуба на доходи, до домашно насилие и в краен случай – до смърт. Ето защо не е изненадващо, че семейството и най-близките хора на алкохолиците често задават въпроса – има ли хапчета за спиране на алкохола? Тоест, има ли лекарство, което предизвиква отвращение към алкохола?

Открийте отговорите на тези въпроси по-долу.

Алкохолизъм и хапчета за алкохолизъм - Блокер против алкохол

За да разберете какви са тези хапчета за отказване от алкохола, т.е. да видите какво са хапчета за алкохолизъм – блокер против алкохол, е необходимо да разгледате същността на алкохолизма.

Зависимостта от алкохол (алкохолизъм) възниква, когато човек употребява това психоактивно вещество за относително дълъг период от време, независимо от вредните последици, които оставя след себе си. Злоупотребата с алкохол се счита за болест и психично разстройство, което причинява промени в начина, по който функционира мозъкът. И точно тези промени причиняват продължаващото желание на алкохолика за алкохолни напитки, както и възможната поява на рецидив в бъдеще.

Хората, които се борят с алкохолизъм, се чувстват така, сякаш не могат да функционират нормално без алкохол. В този случай говорим за психологическа зависимост към алкохола. От друга страна, когато човек внезапно спре да пие алкохол, той може да изпита неприятни симптоми на отнемане. Тогава говорим за физическа зависимост от алкохола.

По отношение на интензивността, симптомите на алкохолизъм могат да варират от леки до тежки. Но, независимо от тежестта на признаците на алкохолизъм, този вид пристрастяване може да причини широк спектър от здравословни (физически и психологически) и социални проблеми. По-точно, алкохолизмът има отрицателен ефект върху постигането на лични, семейни и професионални цели на човека, както и върху общото здравословно състояние на потребителя.

Рискови фактори за алкохолизъм

Тъй като човек злоупотребява с алкохол все по-често, рискът от развитие на алкохолизъм също се увеличава.

Защо са важни хапчета за алкохолизъм - блокери против алкохол?

Хапчета за алкохолизъм, т.е. блокерите против алкохол, са много важен сегмент в лечението на алкохолизма, т.е. в лечението на симптомите на това заболяване. А именно хапчетата за отказване от алкохола, т.е. блокерите, които отвикват зависимия от алкохола, много успешно възпират зависимия от повторна консумация на алкохолни напитки. За да разберете дали човек има нужда от хапчета за алкохолизъм (блокери против алкохол), е необходимо да разпознаете алкохолика. По-точно, необходимо е да се видят какви са симптомите и признаците на алкохолизъм.

Физически симптоми на алкохолизъм

Психологически симптоми на алкохолизъм

Трябва да се отбележи, че психологическите симптоми на алкохолната зависимост могат да служат като „маска“ за съществуващи психологически проблеми, като маскират симптомите на тези проблеми. От друга страна, психологическите признаци на злоупотреба с алкохол могат да засилят и усилят симптомите на съществуващо психично разстройство. Това показва колко важни са блокерите против алкохол като част от лечението на алкохолизма.

Социални симптоми на алкохолизъм

Алкохолизмът, като зависимост, надхвърля обхвата на физическите и психологически симптоми, тъй като има отрицателни ефекти върху околната среда на зависимия. Алкохоликът:
Човек, страдащ от алкохолизъм, често е придружен от непоследователност в поведението. Един ден човек може да изглежда бодър и щастлив, а още на следващия ден да се чувства депресиран, ядосан, агресивен и неудовлетворен. С други думи, непредвидимите социални взаимодействия са силен индикатор, че човек има проблем с алкохола.

Ако забележите някои от тези и подобни симптоми при ваш близък човек, не се колебайте да потърсите помощ!

Хапчета за отказване от алкохола под формата на блокери предотвратяват негативните последици от алкохолизма!

Факт е, че хората пият алкохол с лека ръка в желанието да изпитат всичките му ефекти. Но съпричастната и прекомерна употреба на алкохол води както до краткосрочни, така и до дългосрочни отрицателни ефекти. Тези ефекти са една от основните причини, поради които т. нар. хапчета за отказване от алкохола, т.е. блокери против алкохол трябва да се взимат само при строг лекарски контрол и наблюдение.

Някои от краткосрочните странични ефекти на алкохолизма включват: нарушена когнитивна функция, объркване, краткотрайно увреждане на паметта, гадене, припадък, повръщане и други подобни. Въпреки това, когато алкохолът се употребява хронично и за дълъг период от време, има значително по-тежки и дългосрочни странични ефекти.

Дългосрочните физически ефекти от алкохолизма включват, между другото, чернодробно заболяване, сърдечно заболяване, инсулт, увреждане и лезии на мозъка, високо кръвно налягане и други подобни. Настъпват и хроничен панкреатит, по-висок риск от някои форми на рак, докато алкохолизмът при жените може да причини вредни последици за детето. Дългосрочните психични последици от алкохолизма включват пристъпи на паника, шизофрения, депресия, тревожност и в най-тежките случаи психоза.

Доказано е, че хапчета за алкохолизъм ефективно разубеждават алкохолика да пие.

Хапчета за алкохолизъм - Блокерите против алкохол като най-ефективното решение!

Хапчета за алкохолизъм, които са се доказали като най-добри в борбата с тази зависимост, са блокери против алкохол. Какво точно представляват блокери против алкохол и как действат?

Това са уникални химични вещества, които, когато се вкарат в тялото, намаляват желанието на алкохолика за алкохолни напитки. По-точно, алкоблокери превръщат консумацията на алкохол в изключително неприятно изживяване, след което алкохоликът дори не иска да вкуси никаква алкохолна напитка. Целта на алкоблокери е да намалят риска и да намалят връщането към този лош навик (рецидив). Така че, ако се чудите „как да накарате алкохолик да спре да пие алкохол“, лекарството за алкохол, под формата на блокер, е правилното решение за зависим от това психоактивно вещество.

Алкоблокер не е основно, а второстепенно, спомагателно средство, използвано при лечението на алкохолизъм!

Следователно основната причина за употребата на алкохолни блокери е да се предотврати рецидив, тоест да се предотврати връщането на алкохолизма. Алкохолизмът, както вече посочихме, променя химическата структура на мозъка, поради което човек развива силно желание да консумира алкохолни напитки отново и отново. Хапчета за алкохолизъм, под формата на алкоблокери, предотвратяват тези ефекти.

Хапчета за алкохолизъм и действието на блокера

Когато става въпрос за хапчета за алкохолизъм, т.е. блокери, възниква въпросът – как действа това лекарство, което предизвиква отвращение към алкохола? Какъв е ефектът му?

Алкоблокери намаляват желанието и натрапчивото желание на човек да пие алкохолни напитки. Освен това тези вещества, когато алкохолът се открие в тялото, правят присъствието му много нежелано. Когато човек приема блокери против алкохол, в случай на консумация на алкохолни напитки се появяват неприятни симптоми под формата на главоболие, болки в стомаха, гадене и други неприятни усещания. Следователно основният ефект на блокер против алкохол е осъзнаването на алкохолиците, че в случай на пиене на алкохол ще се сблъскат с много лоши и нежелани последствия. Ето защо човек се въздържа от алкохол и в крайна сметка спира да пие.

Клиника "MedTiM" - Верният път към лечението на алкохолизма!

Както вече споменахме, алкохолизмът е сериозен проблем не само за пациента, но и за семейството и най-близките хора на алкохолика. Но никога не трябва да губите надежда! Лечението на алкохолна зависимост в клиниката „MedTiM“ предполага холистичен подход към пациента, който включва психологическо, фармакологично и социално лечение.

Център за лечение на зависимости „MedTiM“ е модерна болница за лечение на всички форми на зависимости. В нашия център работят световноизвестни и награждавани лекари с дългогодишен опит и големи успехи в лечението на алкохолизъм и други видове зависимости. Благодарение на доказани, иновативни, надеждни и утвърдени методи за лечение на алкохолизъм, ние гарантираме максимална грижа и внимание към всеки пациент.

Една от важните части на нашето лечение на алкохолизъм е употребата на алкоблокери. Всеки пациент в края на лечението, след преминаване на цялата процедура за лечение на психологическа зависимост към алкохола, получава блокер под формата на течен имплант. Така че в този случай нашето уникално лекарство против алкохолизъм е всъщност инжекция против алкохолизъм. Препоръчваме всички пациенти да получат блокер против алкохол в рамките на следващата година, след стационарно лечение. А именно, блокерите като такива представляват отличен физически и психически блок срещу възможни психологически кризи, които могат да доведат пациента до рецидив.

В допълнение към блокерите, пациентът получава адекватна фармакотерапия, със съвет за продължаване на психотерапията. При противопоказания, когато става въпрос за алкоблокери, на пациента се предписват специални хапчета за отказване от алкохола, чийто ефект продължава 24 часа. Тези хапчета се приемат заедно с редовната терапия, предписана от психиатър в края на болничното лечение.

Хапчета за алкохолизъм и ползите от използването на блокери в нашата клиника

Време е да оставите алкохола далеч назад. За нас пациентите винаги са на първо място, защото знаем, че зависимостта е болест, която може да бъде победена!
Ако вие или ваш близък имате нужда от професионална помощ, не се колебайте да ни се обадите или да ни изпратите съобщение. Освен това, ако се интересувате от цената на блокер против алкохол, не се колебайте да се свържете с нас и ние ще ви отговорим възможно най-скоро.

Защото "MedTiM" се грижи за вас.

Научете всичко за зависимостите
и други психични проблеми