Антидепресанти и алкохол - лечение на зависимости

Алкохол и антидепресанти, алкохол и лекарства за успокояване

Преглед на съдържанието

Защо алкохол и антидепресанти никога не са добра комбинация? Защо всъщност е много рисковано и опасно смесването на алкохол и антидепресанти? Какви са страничните ефекти при смесване на алкохол и антидепресанти? И по принцип някакво лекарство трябва ли да се приема заедно с алкохол?

Това са само част от въпросите, които и днес предизвикват голямо внимание в медицинските среди, но и сред обикновените граждани.

Следователно, въпреки многобройните призиви и предупреждения от страна на лекарите, за съжаление, голям брой хора все още приемат лекарства (предписани или не) едновременно с някои алкохолни напитки. Самолечението, т.е. самостоятелният прием на множество лекарства, без консултация с лекар, е ежедневие у нас.

Още по-голям проблем обаче е, че практиката да се консумират лекарства без лекарско предписание върви ръка за ръка с консумацията на алкохол. С други думи, алкохол и антидепресанти често се приемат заедно и тази комбинация е много опасна. Освен това смесването на алкохол и каквото и да е лекарство може да бъде смъртоносно, тъй като във всяка група лекарства има активно вещество, което влиза в рисковано взаимодействие с етанола (алкохола).

Желателно и препоръчително е никога да не комбинирате алкохол с каквито и да са лекарства, тъй като всякакъв вид (зло)употреба може да причини сериозни здравословни проблеми.

Алкохол и антидепресанти, както и алкохол и лекарства за успокояване - фатална комбинация

Антидепресанти и алкохол - лечение на зависимост

Както вече казахме в началото, никога не е добро решение да комбинирате лекарства с какъвто и да е вид алкохолна напитка. Ето защо тук възниква въпросът – какви са последствията от смесването на алкохол и антидепресанти? По-конкретно, какви са страничните ефекти от комбинирането на тези два вида вещества? Какво се случва, когато се смесват алкохол и антидепресанти?

А именно действието на лекарствата под въздействието на алкохол може да бъде удължено или съкратено, намалено или засилено. Има изключително дълъг списък от лекарства, чиято основна цел и действие се променят при комбиниране с алкохол.

Особено рисковано е смесването на алкохол и лекарства с продължително освобождаване, тоест лекарства, които освобождават активното си вещество за дълъг период от време. Когато алкохолната напитка, която се консумира, ускорява изпразването на стомаха, настъпва преждевременно разтваряне на лекарството и прекомерно количество от него навлиза в кръвта.

Някои от страничните ефекти от комбинирането на алкохол и антидепресанти включват гадене и повръщане, припадъци, замаяност, поведенчески смущения, загуба на координация, падания, инциденти и други подобни. В случай на продължителна злоупотреба и консумация на алкохол и антидепресанти, може да има вътрешен кръвоизлив, затруднено дишане, увреждане и заболяване на черния дроб, сърдечно-съдови проблеми… Освен това, в резултат на смесването на тези две вещества, могат да възникнат най-честите психични заболявания на днешно време – тревожност и депресия.

Когато става въпрос за физически проблеми, не само могат да възникнат горните усложнения, но могат да се появят и язви. В допълнение, алкохол и антидепресанти представляват особена опасност, тъй като етанолът увеличава ефекта на тези лекарства. В комбинация с парацетамол може да настъпи значително увреждане на черния дроб.

В този уводен раздел искахме да изброим някои от общите странични ефекти от смесването на алкохол с каквото и да е лекарство. В следващия текст ще се спрем на комбинацията от алкохол и антидепресанти. Ще разгледаме и темата за смесването на алкохол с успокоителни, като Бензедин, Бромазепам, Ривотрил, Лоразепам и Ксалол.

Какво се случва, когато алкохол и антидепресанти се употребяват заедно?

Алкохолът е хипнотично-успокоително вещество и като такова влияе върху забавянето на телесните функции, когато се приема в прекомерни количества. Така че алкохолът е депресант на централната нервна система. От друга страна, антидепресантите са лекарства, които практически манипулират и променят химическия баланс в мозъка, засягайки невротрансмитерите. Дисбалансът между тези химикали в мозъка може да допринесе или да причини разстройства на настроението и психологически проблеми, като депресия.

Различните видове антидепресанти повлияват различни видове химични дефицити (или излишъци). Съответно, когато се комбинират алкохол и антидепресанти, настъпва единичен, но „двоен“ ефект.

Антидепресантите влошават ефектите на алкохола, докато алкохолът влошава страничните ефекти на антидепресантите и влошава депресията!

Освен това в голям брой случаи консумацията на алкохол причинява или влошава симптомите на депресия. Симптоматичен е фактът, че депресираните хора често посягат към алкохола и злоупотребата с това психоактивно вещество, за да замажат психологическите си проблеми. Докато, от друга страна, алкохолът като такъв може да има негативен ефект върху депресията, като засилва и засилва нейните симптоми.

Възниква въпросът – какъв ще е ефектът от комбинацията на алкохол и антидепресанти? И така, какви са последствията от алкохол и антидепресанти? Отговорът на този въпрос до голяма степен зависи от вида на приемания антидепресант.

Въпреки това, като общо правило, алкохол и антидепресанти никога не трябва да се приемат заедно, особено при шофиране или работа с машини.

Видове антидепресанти

Вярвате или не, хората приемат антидепресанти повече от всякога. Непрекъснато нарастващото търсене на този вид медикаменти същевременно е повлияло върху повишаването на осведомеността за различните видове депресия, които изискват различно медицинско лечение.

1) SSRI антидепресанти

SSRI (селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина) са най-често предписваният вид антидепресанти. Серотонинът, по-известен като хормона на щастието, е химикал, произвеждан от нашия мозък, който е отговорен за доброто ни настроение.

SSRI антидепресантите пречат на мозъка да абсорбира серотонин с нормалната си скорост. С други думи, този тип антидепресанти селективно блокират усвояването на серотонин, което води до дълготрайно по-добро настроение. Този тип антидепресанти или не действат, или имат слаб ефект върху другите невротрансмитери.

2) SNRI антидепресанти

SNRI (инхибитори на обратното захващане на серотонин и норепинефрин), т.е. инхибитори на обратното захващане на серотонин и норепинефрин, действат подобно на SSRI антидепресантите. Този тип антидепресант пречи на мозъка да изчисти серотонина и норадреналина, които естествено се освобождават в мозъка.

Норадреналинът (норепинефрин) има много важна роля в мозъка и участва в различни процеси в тялото. Този невротрансмитер подобрява съзнанието и концентрацията, позволявайки на мозъка да създава спомени по-лесно.

SNRI антидепресантите влияят на мозъка чрез създаване на излишък и повишена концентрация на норадреналин и серотонин, помагайки за борба с потиснатите емоции, свързани с депресията.

3) TCA антидепресанти

TCA (трициклични/тетрациклични антидепресанти) имат подобна функция като SSRI и SNRI антидепресанти. Те действат като блокират обратното захващане на серотонин и норепинефрин. В същото време те блокират реабсорбцията на няколко други вида химикали, което може да причини определени странични ефекти в сравнение с други видове антидепресанти.

Следователно разликата между TCA и другите видове антидепресанти е, че TCA антидепресантите действат по-агресивно и се предписват по-рядко и то при тежки форми на депресия. В същото време този тип антидепресанти се предписват в случаите, когато антидепресантите от SSRI и/или SNRI нямат ефект.

4) MAOI антидепресанти

MAOI (моноаминооксидазни инхибитори) действат като пречат на ензимите в мозъка, които премахват химикалите, които ни карат да се чувстваме добре.

С други думи, този тип антидепресанти блокират ензима моноаминооксидаза, който разгражда невротрансмитерите. Разграждането на невротрансмитерите, които карат човек да се чувства добре, често е налице при депресираните хора.

Подобно на предишните видове антидепресанти, MAOI антидепресантите пречат на мозъка да изчисти серотонина и норепинефрина, като същевременно поддържат нивата на допамин. В допълнение към депресията, този тип антидепресанти понякога се предписват на хора с болестта на Паркинсон.

5) Атипични антидепресанти

Има много други видове антидепресанти. Тази класификация включва няколко лекарства, които действат по различни начини. Те са отделни от другите видове антидепресанти, тъй като не действат по същия начин. Основното обаче е, че тяхната функция се основава на принципа на манипулиране на нивата на невротрансмитери в мозъка, като серотонин.

Какви са алкохол и антидепресанти последствия?

Като депресант на ЦНС, алкохолът може само да влоши симптомите на депресия, която човек лекува с антидепресанти. Независимо дали алкохолът се използва за развлечение, от време на време или често, като механизъм за справяне, алкохол и антидепресанти могат да имат много сериозни и застрашаващи здравето последици.

Пиянството и неконтролираната консумация на алкохол е особено опасен модел на консумация на това психоактивно вещество. Голямо количество алкохол води до значително влошаване на депресивните симптоми, както и до намаляване на задръжките, свързани със суицидни мисли и суицидно поведение.

Страничните ефекти от смесването на алкохол и антидепресанти, както посочихме, до голяма степен ще зависят от вида антидепресант, който човек приема. Въпреки това, има някои често срещани странични ефекти от алкохол и антидепресанти.

Алкохолът взаимодейства с антидепресантите, като им пречи да вършат работата си. Притеснителното е, че депресиращият ефект на алкохола може да доведе до потенциално фатални последици, когато се комбинира с антидепресанти.

Алкохол и антидепресанти - Странични ефекти в зависимост от вида на антидепресанта

Нека сега да видим как алкохолът влияе, тоест как пречи на действието на антидепресантите, в зависимост от вида на това лекарство.Сега да видим как алкохолът влияе, тоест как пречи на действието на антидепресантите, в зависимост от вида на това лекарство.

1) SSRI антидепресанти и алкохол

2) SNRI антидепресанти и алкохол

3) ТСА антидепресанти и алкохол

4) МАОI антидепресанти и алкохол

5) Атипични антидепресанти и алкохол

Както виждаме, повечето антидепресанти действат хаотично и неправилно, когато са изложени на алкохол. Въпреки че понякога смесата от тези две вещества може да причини незначителни странични ефекти, в малък брой случаи алкохол и антидепресанти могат значително да застрашат физическото и психическото здраве на човек.

Антидепресанти и алкохол болница за лечение на зависимости

Дали смесването на алкохол и антидепресанти е признак на алкохолизъм?

Когато става въпрос за алкохол и антидепресанти, в някои случаи смесването на тези две вещества може да е индикатор за много по-дълбок проблем. Хората с нелекувана депресия имат повишен риск от злоупотреба с наркотици или алкохол. Това означава, че тези хора също са изложени на по-голям риск от развитие на зависимост към психоактивни вещества и алкохолизъм.

Освен това разстройството при употреба на алкохол може да накара човек да смеси с алкохол и антидепресанти, за да избегне справянето с емоционалната си болка. Ако човек приема антидепресанти едновременно с алкохола, въпреки всички странични ефекти на тази комбинация, това може да бъде един от ясните индикатори за алкохолизъм.

Когато някой използва лекарства с рецепта за цели, различни от тези, за които са предназначени, това се счита за злоупотреба с лекарства и е сериозна причина за безпокойство.

Хората, приемащи антидепресанти, които се борят с разстройство, свързано с употребата на алкохол, са изложени на риск да спрат приема на тези лекарства, за да пият повече алкохол. От друга страна, внезапното спиране на антидепресантите може да причини редица нежелани последствия, като гърчове.

В същото време внезапното спиране на тези лекарства може да доведе до влошаване на симптомите на депресия. Хората, които страдат от депресия и същевременно злоупотребяват с алкохол, са изложени на висок риск от извършване на самоубийство или самонараняване.

Алкохол и лекарства за успокояване

Възниква въпросът – какво се случва в мозъка и тялото, когато алкохол и успокоителни се приемат заедно? Какви са последствията от комбинирането на тези две вещества?

А именно, както успокоителните, така и алкохолът са депресанти на централната нервна система. Това всъщност означава, че те работят, като забавят няколко жизненоважни телесни функции, като кръвно налягане, дишане, сърдечен ритъм. Също така, те понижават телесната температура в същото време. Успокоителните, както подсказва името, помагат на човек да се отпусне, да заспи по-бързо, да спи по-добре, докато алкохолът може да действа по същия начин.

С други думи, алкохол и успокоителни влияят на движението и координацията на човека, нарушавайки нормалното разсъждение, мислене и памет. Когато тези две вещества се приемат едновременно, техните взаимни (нежелани) ефекти могат само да се засилят.

Накратко, алкохол и лекарства за успокояване никога не трябва да се комбинират поради повишените негативни ефекти, които могат да причинят на човек. Всички тези странични ефекти могат да бъдат краткосрочни и дългосрочни.

В следващия текст ще видим и ефектите от комбинирането на следните успокоителни и алкохол:

Успокоителни и алкохол - Предозиране и краткотрайни странични ефекти

Когато се комбинират две вещества, които имат подобен механизъм на действие в тялото и мозъка, страничните ефекти на всяко от тях ще се засилят. Това означава, че когато се смесят успокоителни и алкохол, човек ще бъде още по-сънлив, по-объркан, по-некоординиран, по-бавен, с по-малко задръжки и по-малко склонен да взема рационални решения.

Консумацията на алкохол по време на прием на успокоителни повишава риска от предозиране, което може да бъде животозастрашаващо!

В същото време рискът от предозиране (интоксикация) ще бъде много по-висок и по-бърз, отколкото ако човек приема само едно вещество. В допълнение, ефектите или симптомите на предозиране могат да се появят внезапно. Следователно комбинацията от успокоителни и алкохол значително увеличава риска или от алкохолно отравяне, или от предозиране на това лекарство.

Симптомите на алкохолно отравяне, т.е. предозиране с лекарства, поради едновременния им прием, включват:

Предозирането, причинено от комбинация от успокоителни и алкохол, е животозастрашаващо състояние, което изисква незабавна медицинска помощ. Това състояние, ако не се лекува, може да доведе човек до кома или дори да причини смърт!

Интоксикацията обаче не е единственият краткосрочен негативен ефект от смесването на успокоителни и алкохол. Както успокоителните, така и алкохолът променят съзнанието, карайки човек да взема лоши решения и да се ангажира с рисково поведение. Злополуки и наранявания също могат да бъдат част от последствията от комбинирането на тези две вещества.

Човек под въздействието на двете вещества е по-склонен да участва в социално рискови и опасни поведения, поради неспособността да взема рационални решения. Също така, човек може да участва в рискови и незащитени сексуални отношения, което увеличава шанса от заразяване с полово предавани и инфекциозни заболявания.

Простото смесване на алкохол с успокоителни също може да причини редица здравословни, емоционални, поведенчески и социални странични ефекти.

Успокоителни и алкохол - Дългосрочни странични ефекти

Успокоителни и алкохол взаимодействат заедно, за да повлияят на химическата структура на мозъка, променяйки начина, по който човек се държи, мисли и чувства.

Дори умереното пиене може да има негативни последици, ако едновременно с това приемате лекарства за успкояване!

Хроничната, дългосрочна и продължителна употреба на тези две вещества с течение на времето причинява толерантност, което означава, че човек ще трябва да приема по-големи дози на по-чести интервали, за да постигне желания ефект. Следователно шансовете и рискът от развитие на физическа и психологическа зависимост са много по-високи и почти сигурни!

Когато човек консумира алкохол, докато злоупотребява с успокоителни, нивата на някои невротрансмитери в мозъка, които са химически пратеници, се променят. При наличието на алкохол и успокоителни се наблюдава повишаване на нивото на допамин и GABAгама-аминомаслена киселина. Както знаем, допаминът е хормон, който участва в регулирането на настроението и чувството за удоволствие, като в същото време помага за контролиране на движенията на тялото. GABA е инхибиторен невротрансмитер, който смекчава и засилва реакцията на човек към стреса.

Натрапчивото и интензивно желание и консумация на алкохол и лекарства за успокояване е ясен знак за пристрастяване към тези вещества!

Когато нивата на допамин и GABA невротрансмитери в мозъка са повишени, човек ще се чувства спокоен, доволен и щастлив. Въпреки това, с течение на времето, с продължаващото токсично смесване на транквиланти и алкохол, мозъкът ще има значителни затруднения при създаването и регулирането на тези химикали (невротрансмитери).

В случай на внезапно спиране на приема на тези две вещества, ще се появят неприятни и болезнени симптоми на абстинентна криза. Интензивността на тези симптоми може да бъде толкова силна, че човек, който иска да ги заобиколи или облекчи, продължава да използва алкохол и успокоителни. Самостоятелното отказване от успокоителни и алкохол е не само много трудно, но може да доведе и до смърт.

В допълнение към пристрастяването, дългосрочната употреба на успокоителни и алкохол може да причини други дългосрочни странични ефекти:

Нека сега разгледаме страничните ефекти от комбинацията от алкохол и някои специфични успокоителни.

1) Бензедин и алкохол

Бензедин и алкохол винаги представляват опасна и рискована комбинация! Едно вещество засилва ефекта на друго и тъй като и двете вещества са депресанти, забавят и намаляват функционалната активност на мозъка и централната нервна система.

Има многобройни странични ефекти от комбинацията от бензедин и алкохол, като някои от тях могат да бъдат животозастрашаващи.

Освен това бензедин и алкохол са комбинация, която почти сигурно води човек до пристрастяване към тези вещества.

2) Бромазепам и алкохол

Подобно на смесването на бензедин с алкохол, бромазепам и алкохол също никога не трябва да се смесват поради множество странични ефекти. Ефектите са, както и в първия случай, еднакви и/или сходни, тъй като и двете вещества само засилват ефекта си взаимно, поради тяхната природа и химична структура. Със или без алкохол, последствията от злоупотреба на бромазепам могат да бъдат фатални!

Освен всичко друго, бромазепам и алкохол, когато се приемат заедно, причиняват:

3) Ксалол и алкохол

Както всички други бензодиазепини, ксалол и алкохол също представляват опасна за здравето комбинация на човек. И така, ксалол и алкохол са вещества, които никога не трябва да се смесват, поради всички негативни последици, които причиняват и поради взаимното засилване на ефектите.

Това се отнася особено за ксалол и бира, като комбинация, която може да застраши особено здравето на човек. Дори една бира, докато приемате ксалол едновременно, може да бъде много рисковано.

Ксалол и алкохол, когато се приемат заедно, остават в тялото по-дълго, което означава, че шансовете за причиняване на негативни последици са значително по-високи! В комбинация двете вещества имат по-силен негативен ефект, отколкото когато се приемат поотделно.

Ксалол и алкохол, когато се смесят, причиняват същите ефекти като горните комбинации, но могат да причинят и следните последствия:

Когато се смесват ксалол и бира, тоест ксалол и алкохол като цяло, има голяма вероятност човек да се пристрасти и към двете вещества (политоксикомания полинаркомания). От всички наркотици и психоактивни вещества, които съществуват, ксалол и алкохол са много взискателни и трудни за отвикване и могат да причинят животозастрашаващи последици в случай на опит да се откажете сами.

Има обаче ефективен начин да се откажете от ксалола, който определено работи!

В допълнение, както ксалол, така и алкохол могат да причинят делириум тременс, гърчове, кома и смърт.

4) Лоразепам и алкохол

Лоразепам и алкохол, когато се консумират едновременно, причиняват тежки последици за човека, който го прави. Ако човек пие алкохол, докато приема това лекарство, сърдечният ритъм може значително да се забави, което ще причини значителни проблеми с дишането.

Ето защо, консумацията на алкохол, заедно с едновременната терапия с този седатив, може да бъде много рискова, дори животозастрашаваща. Между другото, лоразепам и алкохол, когато се комбинират, причиняват следните нежелани реакции:

5) Ривотрил и алкохол

Както всички други успокоителни, смесени с етанол, ривотрил и алкохол в комбинация предизвикват редица вредни и нежелани последствия.

За да видите наистина степента на риска за здравето и щетите, които тези две вещества заедно могат да причинят, вижте тук колко опасен е Ривотрил!

Препоръчително е хората, които приемат ривотрил терапевтично да се въздържат от консумация на алкохолни напитки. И двете вещества са депресанти на централната нервна система. Алкохол не само увеличава ефекта на това лекарство, но също така влошава психичните заболявания, като депресия. Ето защо по-рано в текста говорихме за това, че алкохол и антидепресанти никога не трябва да се приемат заедно.

Известно е, че ривотрил е вещество, което може да предизвика физическа и психологическа зависимост за много кратко време. Разбира се, зависимостта от ривотрил почти сигурно ще възникне в случай на хронична и продължителна злоупотреба с това лекарство, ако се приемат по-високи дози или ако това лекарство се приема от човек, който преди това е бил зависим от наркотици или алкохол.

Ривотрил и алкохол, когато се приемат заедно, взаимно засилват ефектите си, което затруднява спирането на приема на някое от тези две вещества (особено ривотрил). Това са само част от страничните ефекти при смесване на ривотрил и алкохол:

Освен всичко това ривотрил и алкохол при продължителна съвместна употреба също могат да предизвикат пристрастяване. Някои от симптомите на полинаркоманията включват:

Алкохол и антидепресанти, успокоителни и алкохол - Как да се преборим със злоупотребата и пристрастяването?

Видяхме какво може да се случи и какви са нежеланите последствия при смесване на алкохол и антидепресанти, т.е. успокоителни и алкохол.

И в двата случая алкохол е веществото, отговорно за засиления ефект на споменатите медикаменти, от което произтичат всички останали негативни последици. Затова най-доброто решение е да се избягва консумацията на алкохол и антидепресанти, т.е. и успокоителни.

Има начин да предизвиквате при някого отвращение към алкохол, което е един от най-ефективните методи за въздържане от алкохолни напитки наред с изброените лекарства.

Възниква обаче въпросът – какво да правим, ако е имало злоупотреба с алкохол и лекарства, както и предозиране? Към кого да се обърна, ако човек е развил политоксикомания или полинаркомания (пристрастяване към две или повече вещества)? Това са много опасни и рискови за здравето състояния, които изискват спешна медицинска помощ и лечение.

Опитът да се отървете сами, „на сухо“ от споменатите вещества, може да предизвика много болезнени, неприятни и неприятни симптоми на абстинентна криза, която зависимият не е в състояние да преодолее сам. С други думи, отказването от споменатите вещества и детоксикацията трябва да се извършват при контролирани медицински условия, тъй като това е единственият надежден, доказан и безопасен начин човек да се бори успешно с вредния си навик.

Антидепресанти и алкохол болница

"MedTiM" - Победете разстройството при употребата на вещества и пристрастяването към лекарства и алкохол днес!

„MedTiM“ е болница за лечение на зависимости, която, прилагайки уникални и иновативни процедури и най-съвременни детоксикационни методи, заедно със специални медицински изделия, лекува успешно всяка форма на зависимост! Нашият експертен и международно признат екип от лекари, с десетилетия опит в лечението на зависимости и рехабилитация, постигна изключителни резултати в областта на лечението на зависимости!

Индивидуалният подход и метод на лечение, които са разработени в детайли за цялостна и доминираща победа над зависимостта, осигуряват максимално медицинско обслужване и грижа за всеки пациент.

Лечението на алкохолизъм, както и лечение на злоупотреба с лекарства и зависимости в клиника „MedTiM“ продължава от 14 до 21 дни!

За разлика от други подобни институции, лечението на наркоманията и политкоксикоманията не е дългосрочно и включва холистичен подход, който включва психологично, фармакологично и социално лечение.

Клиниката за лечение на зависимости „MedTiM“ е насочена към цялостно лечение на психологическа и физическа зависимост, с цел създаване на отвращение към психоактивните вещества у пациента! Това правим чрез прилагане на специални психологични процедури и лечения, както и чрез амбулаторно лечение, което продължава 12 месеца след изписване на пациента от болницата. Благодарение на всичко това постигаме и поддържаме максимални резултати от болничното лечение, а пациентът има трайно отвращение към вещества (лекарства или алкохол) и пълна трезвеност.

Това, което ни отличава от другите е, че извършваме напълно БЕЗБОЛЕЗНЕНА и БЕЗОПАСНА детоксикация на организма на пациента от всякакви следи от психоактивни вещества! Детоксикацията в клиника „MedTiM“ помага на организма на пациента да изхвърли токсичните вещества по-бързо, без болезнени и тежки симптоми на абстинентна криза! Пациентът е освободен от всякакъв дискомфорт и болка!

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС СЕГА ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!

Винаги сме на разположение на семейството на пациента за всякакви съвети. С нашия опит и вашето доверие ние ще проведем лечение на вас или ваш близък от зависимостта, което ще помогне да се освободите от зависимостта веднъж завинаги!

Защото на клиниката „MedTiM“ винаги поставят пациентите на първо място!

Център за лечение на зависимости “MedTiМ”

Работно време:

Работно време и приемане на пациенти
всеки ден в периода 00-24 ч.

Научете всичко за зависимостите
и други психични проблеми